Vit [Orkidé]

Vit orkidéFärgveckan fortsätter med färgen vit, så idag bjuder jag på en bild på min fina orkidé. Just nu är den helt magnifik när alla 11 knoppar slagit ut i full blom. Med lite tur så håller den sig lika fin över påsk. Jag älskar blommor och just vita orkidéer är riktig vardagslyx för mig, de piggar upp de tråkigaste rum med sin eleganta charm. Snart kommer dessa favoriter att få stå tillbaka en tid då de börjar bli dax  för en annan favorit att pryda fönstren. Så snart det bara går på våren börjar jag köpa på mig Mårbacka pelargoner i ljust rosa och vitt, men i år kanske jag inte behöver köpa så många då jag har 4 sticklingar från förra året som (peppar, peppar ta i trä) just nu växer sig starka och fina här hemma.För att gå tillbaka till orkidéer, har ni sett detta vackra klipp på när en knopp slår ut?Fotografi: Helena – En mammas dag

signature

19 comments

  1. Visst är orkidéer vackra! Särskilt de vita tycker jag. Mårbackapelargoner har jag aldrig haft, men det kanske är dags att prova i år.

  2. Det finnes nesten ikke mer fotogen blomma enn vit orkide, det blir liksom bare vakkert, stylish og alt når man tar foto av den! Ønsker deg en riktig god påske :)

  3. Vilken vacker bild på en älskad blomma! Mina Mårbackor har varit på “uppfostringsanstalt” hos mamma över vintern, i helgen ska jag hämta hem dem, lagom till de börjar bli vackra igen :)

  4. Åh så vacker.. mina stackars 3 orkideer har fått nån skumt mögel/virus angrepp på blad och stam. Har aldrig varit med om liknande. Ser verkligen läskigt ut. Så jag har fått lov att kasta ut dem. Ändå har jag varit så noga med vattning så de har aldrig ståt i blöt eller varit för fuktiga.

  5. Underbar bild på min favoritblomma!Ett tips låt den dra en stund var tionde dag i kokt avsvalnat vatten så kommer den att blomma fler gånger.

  6. Rebecca: Så sant!anette: Det är samma här, de är de vita som gäller. Åhh då måste du testa en eller två Mårbacka i år, urfina är de! :)Nilla: Ja visst är det ett fantastiskt litet filmklipp det där! :)Koselig: Det är så sant, mer tacksam blomma att fota får man leta! :)Glad Påsk!Linnéas skafferi: Tack så mycket!Caroline: Ja den var ett riktigt lyckat köp denna, hittades i ett hörn på Ica Maxi. Så snäll du är, Tack! :)Sofie: Så bra att kunna lämna bort dem på “anstalt” under den period då de trillskas. Jag har förstått att de vill stå kallt på vintern och här hemma är det varmt och utan källare. Så det är ett mindre under att dessa höll över vintern. Men det var sorgligt att klippa dem tycker jag. Hoppas att dina ser fab ut när du hemtar dem nu snart! :)Scaniatjejen: Sannerligen roligt och ack så tacksamt! :)Ellas Inspiration: Så roligt att du tyckte om den, Tack! :)En riktigt trevlig onsdag önskar jag dig!Angela: Ack så trist, det är skumt sånt där hur det bara dyker upp. Jag har inte haft det på några orkidéer men på flera andra blommor. Hoppas att det går bättre med näst kommande exemplar.Vicke: Men vilket bra tips, jag ska absolut testa. Tack!Annika: Sannerligen vardagslyx! :)Miss Marie: Ja det var helt sjukt så den blommar, jättekul då mina blommor oftast tackar för sig så snart vi lämnat affärens parkering. Tackar! :)

  7. B: Jag håller med, jag älskar ju vitt! :) En vit trappa gör så mycket, jag trodde knappt det var sant när vår trappa blev vit. Så ljust och fint. Med en vit orkidé bredvid kommer det att bli fab!Varmt lycka till med målningen!

  8. This is great! It really shows me where to expand my blog. I think that sometime in the future I might try to write a book to go along with my blog, but we will see…Good post with useful tips and ideas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *