31 oktober

Off till tandläkaren I go!Jaha så var det dax då, idag ska jag till tandläkaren för att fixa min tand som gått i bitar och ställt till oreda i min mun. Bläk, ingen rolig dag alls. Jag har alltid varit rädd att gå till tandläkaren, men efter ett missöde så blev det värre än då. För ca tre år sedan så skulle jag dra ut en visdomstand, inga problem tänkte jag detta har jag ju gjort förr! Det hade jag, två stycken var dragna utan några som helst problem bara med milt obehag efteråt. Men så den där gången för tre år sedan då gick inget rätt, allt som kan gå fel gjorde det. Tanden gick inte att dra ut, men tandläkaren bara fortsatte att slita och dra iden tills en av sköterskorna sa – Du måste sluta nu hon kan ju bli förlamad. Oops! Förlamad? Tydligen så satt rötterna snett så om tandläkaren lyckats få ut tanden så skulle detta ha lett till skadade nerver och eventuell förlamning yada yada. Lyckligtvis så gick det inte så långt, men tanden var halvt dragen och jag skickades hem med starka värktabletter i väntan på en tid på sjukhuset. Detta ledde till infektion med hög feber och lite annat smått och gott. Tillslut fick jag hjälp, det blev operation där de plockade ut tanden i pyttesmå bitar för att inte skada nerverna. Det tog ganska lång tid innan jag var helt ok efter detta, och även om jag idag inte har några men så har jag mycket klara minnen av de 4 plågosamma dygnen. Jag bytte tandläkare efter detta och hoppas och tror att det inte kommer att bli några problem idag, men jag är nervös den saken är klar.Jag skulle behöva detta kit idag, kanske underlättar det med lite Therapy innan man går under borren?Philosophy: with today’s ever changing world, it was only a matter of time before we all needed a portable therapist to help us cope through the best and worst of times. valuable coping tips for today’s modern world – turn off bad news, bad movies, and good people with bad ideas … Ok, så var det med det nu drar jag iväg och får detta ur världen måste bara komma i håg att andas ….Bild: Eget collage med bild från HQhair.

signature

15 comments

  1. Det här fixar du! Efter en förlossning förstår man att man har oanade krafter och en smärtgräns som inte existerar på en skala från 1-10. Lycka till!

  2. Åh, vad jag känner igen mig! Det var inte mer än en vecka sen jag hade två plågsamma tandläkarbesök i rad. Första dagen tog inte bedövningen där den skulle. Jag, som normalt är rätt så smärttålig, tänkte att nu svimmar jag så slipper jag vara med om denna smärta, men det gjorde jag förstås inte :) Men de fick faktiskt påminna mig om att jag skulle andas fler än en gång. Dagen efter var jag rejält nervös, men vad gör man när man har en outhärdlig tandvärk?! Man går ju dit igen och hoppas på bättre tider. Den här gången gick det lite bättre, men nu kan jag ju börja gruva mig för rotfyllningen i december! Hoppas att du hade en bra dag hos tandläkaren!

  3. Ojdå, plötsligt ter sig mina tandproblem som små i jämförelse… :oP Och problem, det har jag haft, bläk. Efter otaliga infektioner i visdomständerna (ajajaj vad ont det gör) drog jag ut tre av dem. De två första var det inga problem med, men den tredje… Efter utdragning bildas det som en blodpropp i hålet, och den sitter kvar tills hålet läkt ihop. Eller ska göra det åtminstone. Den lossnade på mig, vilket gjorde att nervändarna låg oskyddade. Man kan lugnt säga att det gjorde ont, jag fick gå till tandläkaren varje morgon i en vecka för att stoppa smärtstillande direkt i hålet (jag hittade trådar från bomullstussarna i tandköttet ett halvår efteråt). Fick Citodon utskrivet, men det enda som hände var att jag blev illamående och spydde som en gris. Nu har jag en visdomstand kvar, och den enda anledningen till det är för att tandläkaren inte ville dra ut en “frisk tand”. Tanden framför den håller jag på och rotfyller just nu, och det skulle inte förvåna mig om det är visdomstandens fel, så som den trängs där inne i munnen på mig… Rotfyllning är för övrigt inte heller så kul. Jag hoppas det här är den första och sista jag behöver :)

  4. Uj uj, låter inte roligt det där! Mina kära visdomständer växer om vatrannat hela tiden. Så jag går för det mesta med lite tandvärk. Det är bara att hoppas, att jag får plats med alla så jag slipper dra ut någon av dem!!Nu hoppas jag verkligen att det gick bra för dig idag!

  5. Fyy vilken hemsk upplevelse, och vilken kass tandläkare… lycka till nu i allafall…jag har 1 visdomstand kvar….två urdragna normalt, och en borttagen med operation umder sövning.

  6. Alla: Tack så mycket för alla fina kommentarer, jo då jag överlevde tydligen men som för några av er så kommer det att bli rotfyllning i etapper som avslutas i mitten på december. Jag är dock strålande lycklig över att min nya tandläkare är snabb och lätt på handen samt mycket trevlig! :)Saga: Inte för att det är någon tävlig, men du vinner! Jag lider med dig och hoppas att även du snart får ordning på dina bråkiga tänder!

  7. Jessica: Ja jag med, skakar hela vägen dit och hela vägen hem. Attans så jag ogillar att gå till tandläkaren ….

  8. A wonderful article…. this is just what I needed to read today. Thanks for describing the way you work and how you structure your writing projects. I’ll go read that article now.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *