Våren är här …

Nya H&M katalogenIgår damp den ner i brevlådan, ca 320 sidor vårmode från H&M. Även om våren känns avlägsen när den kallaste tiden ligger på tur så kan jag inte låta bli att glädjas åt den. Igår kväll gick jag igenom varje litet plagg och funderade om de skulle bli bra till våren? Jag gillar den nya katalogen, det är förvisso lite same same som förra men i ny tappning som får den att kännas ny och fräsch i alla fall. Hello Kitty är med fortfarande till Astrid stora glädje:Astrid: Åhh Kitty, lilla Kitty så jag saknat dig!Mamman: Mera Kitty? Vill du har mera kläder med Kitty?Astrid: Vad vore livet utan Kitty? Helllllllllllooooo pretty Kitty!Just nu beställer man kläderna ur katalogen via telefon eller fax, leverans sker i januari. På önskelistan helt klart!Bild: Eget collage med bild från H&M.

signature

16 comments

 1. Åh, den bruna väskan var SÅ fin!! Jag antar att den är i konstläder när den är så billig. Jag är på jakt efter en liknande modell (svart eller ljusbrun) i äkta skinn. En som jag får plats med A4-papper i men som ändå är snygg. Du kanske vet var jag kan hitta det?! Har sett så många fina väskor och annat hos dig, du har 100% mer koll än jag… ;)Ha en härlig dag, hoppas solen skiner lika fint från blå himmel hos dig som hos mig i Oslo!/Ingela

 2. Ingela: Ja den var jättefin den väskan, finns i svart också och är i plastic fantastic får man anta ja! :)Jag letar med ljus och lykta efter det samma, jag trodde att jag hittat den i och med Wera väskan från Åhlens men den var för liten för en pärm. Ecco har har en jättesnygg nu som kostar ca 2000 kr. Jag har bara sett den på bild än, men en kompis till mig hade köpt den och var mycket nöjd. Jag fortsätter att leta och delar med mig av små väsktips.Här är det lite mulet idag tyvärr, men det passar bra när man ska storhandla! :)Ha det fint!

 3. Nu blev jag nyfiken – jag vill också ha katalogen idag! Nu bor jag ju uppe i norr, så den kanske behöver lite längre tid på sig för att ta sig hit :) Det känns ju väldigt avlägset med vår just nu, men drömma kan man ju alltid… Just nu skiner solen ute och då känns det hoppfullt. Man behöver verkligen allt ljus man kan få den här årstiden!

 4. Ja nu har jag väntat sen igår på att du eller Weronica skulle outa katalogen från HM och ÄNTLIGEN ;)jag skummade igenom o tänkte att oj vad mycket vida blusar, klänningar m.m.Mycket snyggt, och en hel del jag inte behöver köpa!!MEN framför allt det som stör mig I ÅR IGEN, kan inte HM skärpa sig vad gäller kläder till små pojkar?????? MÅSTE det vara jvla spindlar monster ödlor osv osv osv osv osv osv FY vad jag ogillar detta!! //M

 5. Annika: Hoppas att den når lite högre upp i norrland imorgon. Tror att de delar ut dem under några dagar. Precis det är lite skumt att ena stunden drömma om fina nya ljustakar till jul för att sedan tänka tankar som – Undrar just hur den där bikinin sitter? Men drömma det går finemang! :)De klarnar upp här med så snart så kanske det bli lite solgass! :)Minks: Jo, jag var lite sen där men jag var fullt upptagen med att läsa den vet du! ;)Jo det är vida blusar igen, men dessa var lite kortare så grav-looken uteblir. Jag gillade att det fanns mycket bra basplagg även i år. Du vet hur jag är, gillar det bäst när det är basic! Eftersom jag bara har en dotter så tittade jag endast på dessa kläder igår men efter din kommentar så åkte katalogen fram igen för att spana. Som jag ser det så finns det två linjer här Preppy a´la LOGG eller så spindlar osv. Helt vanliga kläder till killarna var det dåligt med, instämmer helt! Jag såg även att motsvarigheten till den söta Kitty regnjackan är mörkblå med massor av döskallar på. Jättedåligt tycker jag med!

 6. Jag laste forsta kommentaren om “den perfekta vaskan”. Jag ar lite av en vaskoman sa jag letar alltid efter snygga vaskor. Haromdagen var jag inne pa The White Company och sag dar en jattesnygg stor ladervaska i fargen tan, typ ljusbrun, som var stor nog for ett A4-block. Jag fick deras katalog igar och da var vaskan med dar men jag kan tyvarr inte hitta den pa deras hemsida (http://www.thewhitecompany.com/). Kanske iaf kan vara nagot att halla utkik pa, vaskan kostar £95 (ca 1300 sek) och sag verkligen ut att vara av bra kvalite!

 7. Helena, jag instämmer, det finns LOGG-kläder som är helt okej!! Men den stora känslan är just som jag beskrev ovan, det är alldeles för stor uppdelning på tjej och killkläder enligt mig. Tjejer finns dock med på killsidorna med döskalletröjor, men knappast nån kille som står i Hello Kitty-tröja!! Man behöver inte hårddra det så, men jag skulle bli glad om de kunde köra tex tåg, hundar eller solar på t-shirtar där det på tjejsidorna är söta nyckelpigor, hjärtan m.m.Preppy Yes, monster NO!!O mer könsneutrala kläder HM!!//M

 8. Miss Marie: Aha, ja den ska jag spana efter. Jag blev mycket glad när jag gick in på deras sida och såg att de nu börjat shippa prylar till oss som inte bor i UK. Tack så mycket för glada nyheter och finfint tips om väskan! :)Att ha det gott: Och jag tyckte nog precis tvärtom, förra årets katalog fick växa till sig lite innan jag fastnade för kläderna medan dessa var lite mer neutrala och helt i min smak. Det är ju det som är det fantastiska med smak, den är individuell! :)Minks: Preppy I like! Men jag håller med dig, H&M (och många andra) har en förmåga att göra plagg antingen till tjejer eller killar inget för dem båda. Det handlar kanske egentligen inte så mycket om att det är ok för en kille att ha rosa tröja* i detta läge eller en tjej att ha stora spindlar utan mer att det är kläder som attraherar just den målgrupp som är tänkt. Att det inte finns kläder som är lite mer neutrala i sin framtoning är synd och lite märkligt med tanke på alla disskusioner som varit i ämnet. Jag har lärt mig leva med Hello Kitty nästan varje dag, men jag skulle tycka att det var lite trist om hon skulle vilja ha Barbie & dyl med sina stora tryck på tröjorna varje dag. Det är nästan lika illa som stora monster-tryck i min bok. Lite mindre tryck med glada budskap för både pojkar och flickor det är min melodi! :)* Att barnen själva ska få vara med och välja sina kläder är en självklarhet tycker jag. Ja det vill säga när de blir gamla nog att ha en åsikt, Astrid fick en åsikt i ämnet tidigt! :)

 9. Javisst är det härligt att drömma sig bort när höstenj är som mörkast?=)Var det en förhandskatalog?/Bwww.lyckligagatans.blogg.se

 10. i förra katalogen (hösten) hittade jag inte så värst mycket alls…Denna nya vårkatalogen känns jättebra! Hittar både till mig och barnen. Kommer troligen att beställa snart också.

 11. /B: Sannerligen är det ljuvligt att drömma sig bort lite när höstrusket drar in över landet. Jag vet inte riktigt, men det kan nog stämma eftersom man bara kan faxa eller ringa in sin order. Det tycks som att många fått den i dagarna dock så förhoppningsvis så dyker den snart upp hos dig med för att sprida lite drömmar om Spring 08! :)Nilla: Nej det är samma här, hittade nästan inget. Men nu i den nya så är det lite samma lika i modellerna men mycket trevligare mönster. Ja eller inte mönster är det nog snarast! :)

 12. Vicke: Jo det är en smula tidigt att börja tänka på våren fullt ut så detta får bli ett kort snedsrång, och sedan snabbt som bara den till tillbaka till ljuvliga tankar om den stundande julen! :)Jul jul strålande jul ….. (helst med snö på toppen)

 13. Enligt HM:s hemsida får vi ej katalogen förrän i januari. Kan du inte lägga ut ngn gobit från pojksidorna?

 14. Ullis: Oj är det sån skillnad! Jag ska kika om jag hittar några go´bitar till killarna. Precis som Minks var inne på tidigare så var det nog tyvärr så att det var lite tunnt utbud där. Men jag ska spana! ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *