Ny sänggavel

Ny sänggavelDet är så skönt att kunna stryka lite på den långa listan av “saker att fixa” här hemma. I helgen har hallen blivit nästan klar, bara väggord och gardin kvar att sätta upp. Sovrummet har även det kommit en bit närmare färdigt i och med att sänggaveln knåpades ihop nu på morgonen.  Jättelätt och fort som bara den gick det. Vi har en playwoodskiva* i botten, ett dubbelvikt överkast som gjort sitt och numer tjänar som stoppning och så klädde vi den med ett slitstarkt vävtyg från Ikea. Bara att spänna tyget(spänna och dra hårt som attan) och så sätta fast det med häftpistol. Själva jobbinsatsen tog mindre än 1 timme och slutsumman blev ca 125 kr. Både jag och plånboken är löjligt nöjda just nu!* Fyndades i pappas garage.Bild: Privat.

signature

12 comments

  1. En sådan sänggavel fick mor och far i julklapp förra året av oss. Vi rundade hörnen lite på skivan, mycket snyggt och ack så enkelt!

  2. Veronika: Tackar så mycket! :)Linnéa: Vilken bra julklapp, hmm man kanske skulle ta fram häftpistolen och göra några till! :)Vi hade rundade hörn på den vi gjorde då vi precis flyttat ihop, den blev mycket bra även den. Den gick dock vidare när vi köpte järnsängen som nu står undanplockad i hopp om att det någon gång ska bli ett större sovrum för den att husera i.

  3. Bra tips, mycket som måste inskaffas eftersom vi är tillbaka i Sverige och inte har sparar så mycket möbler. Så gärna många och billiga tips det tackar jag för. Kram

  4. Vad fint det blev! Vi ska göra precis samma sak här hemma, fast vi har tänkt att sy tyget och trä över plankan, men det kanske är opraktiskt? Man vill ju kunna ta bort tyget och tvätta det liksom. Mitt största problem just nu är att jag vill ha upp den på väggen, men jag vet inte hur.. Ni har den bara ståendes på golvet eller?

  5. Anette: Välkommen tillbaka till kylan! :) KramNilla: Ja det är hemma hos oss. Tack!Elizabet: Så roligt att du tyckte om sovrummet, Tack! Tapeten är ur Boråstapeters Seasidekollektion.Frida: Precis, att sy ett överdrag är att föredra och nästa helgsprojekt. Jag ville dock ha det vitt även på plattan så att det ser ok ut även när man tar av överdraget för tvätt osv. Jag funderar även på ett rött överdrag inför julen, vi får se om det finns lite tid över till det. Vi tänkte hänga upp den också, med hjälp av två (el tre) starka krokar samt att man sätter på hängen från byggvaruhuset på brädan. Just nu står den lite provisoriskt upp-pallrad.

  6. Helena: Det låter ju som bra idéer. :-) Att ha ett “extra tyg” under det riktiga tyget var en mycket smart tänkt, det kommer vi ta till oss. Pojkvännen är däremot osäker på om sänggavlen blir stabil om man hänger upp den. Har du några planer på att ta kort när det är färdigt och lägga upp på bloggen (om inte, har du i så fall lust att ta några bilder och skicka till mig via mail – vi är i desperat behov av hjälp!!)? :-)

  7. Frida: Extra tyg tror jag är bra som sagt, men sen när det kommer till detta med att sätta dit det så har ni nog rätt i att det kan bli lite roddigt med den sittande på väggen. Främst beroende på vad man har för vägg, om man tex har gipsväggar så kan det vara förödande med stora hål i väggen som följd. Den som vi hade tidigare den ställde vi på golvet med hjälp av små ben som sattes fast som i en liten klyka. det fungerade jättebra, när sängen var helt indragen mot väggen så stod den helt stilla. En annan variant är att låta playwoodskivan gå hela vägen ner, så har min kompis det och det funkar finemang. Playwoodskivan är då fastskruvad i benen på sängen. Det är en enkelsäng men något liknande borde funka även för dubbelsäng. Vår sänggavel sitter inte fast än, den är bara provisoriskt dit pallrad i väntan på att få komma på plats och då vi inte hittade de skruvar och upphäng som vi önskade så bli det ben även denna gång.Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *