Där satt den [nästan]

Astrid skriverAstrid har länge övat på att skriva sitt namn och i perioder har det gått jättebra för att sedan gå tillbaka lite. Problemet har inte varit att hon inte vetat vilka bokstäver det behövs för att skriva namnet utan att hon skrev dem spegelvänt. Nu tycks det som att det sitter i alla fall, rätt bokstäver som är skrivna åt rätt håll. Men vad händer då?Astrid: Titta mamma jag kan skriva nu!Mamma: Men gud va du är duktig, high five!Astrid: Mmmm, det är inte alla som klarar detta att skrivas inte ..Mamma: Nej det är inte alla som kan skriva Astrid så där fint inte!Astrid: Vadå? Jag har ju skrivit Knut ju!Mamma: Knut?Astrid: A SSSS TTTT RRRR III DDD det blir Knut!Oh´wellBild: Privat.

signature

18 comments

 1. Skrattar ihjäl mig – guh vad sött!Min Astrid 9 år argumenterade med sin far häromdagen och har blev efter ett tag irriterad på hennes konstanta suckande varpå hon svarade: men pappa man suckar inte bara för att man har tråkigt – man måste faktiskt få luft också!!!

 2. Haha så himla rart och jag kan på något vis se din snopna min när den underbara tillrättavisningen gjordes… Underbara är de allt för oftast och tur är väl det så man kan ta allt trots som hänger med en 4½ åring (iaf vår kille) som en jätteryggsäck där bak..

 3. Helt underbart. Jag skrattade rakt ut när jag läste eran underbara dialog :-)När min storebror gick i ettan (för mängder av år sedan) och skulle lära sig att läsa högt ur Svenska läseboken. Så ljudade han tydligt och högt: EEFFFFFFFFFFFFFF – AAAAAAAAAAAAHH – EERRRRRRRRRRRRRR … ORM!!!!!

 4. Å vilken fin klänning! (Jag väntar fortfarande på våra Me&I-kläder…)Vad roligt det är när de börjar att skriva! Min dotter skrev sitt namn rätt när hon var, det var någonstans mellan 3½ och 4 år. Men sedan dess skriver hon rätt ibland och spegelvänt ibland. Namnet blir oftast rättvänt. Men ibland skriver hon saker spegelvänt. inte blandat utan helt rätt fast spegelvänt. Ganska vanligt tror jag.

 5. Har en liknande:Dottern kollade på dagiskort. Jag hörde henne bokstavera E L L A, för att sedan ljuda bokstäverna noggranntEEEEELLLLLLLLLLAAAAAAA. Ida!IKEA klarar hon dock klockrent. ;-)

 6. Heléne: Vi har en speciell minneslåda som vi fyller på med det mest speciella minnena som tex, en lite hårlock, första huvudfotingen osv. Där finns sedan tidigare lappen som hon skerv Astrid på första gången. Så sant man ska spara dessa fina minnen! :)

  Jess: Haha! Hon har så rätt Astrid, nästa gång min frågar varför jag suckar så lånar jag hennes svar. Klockrent! :)

  Ampa: Ja jag måste erkänna att jag blev mycket förvånad över denna upplysning! :) O ja de är ljuvliga dessa 4 1/2 åringarna, även om det även här hemma är trotsigt. Jag njuter fortfarande av minnena från den trotsfria sommaren som var, ahhh ljuva minnen! :)

  Lekne: De är det sannerligen! :)

  Nettan: Japp, en liten gobit är vad hon är! :)

  Karin: Ja nu när jag fått det förklarat för mig så är jag helt inne på Knut-spåret jag med! :)

  alice: :) ( Hoppas att resan var lyckad!)

  Märit: Haha, jag det är helt säkert så att det här med att ljuda och läsa ut ordet inte riktigt går hand ihand i början. Mycket söt anekdot om din lille bror! :)

  Nilla: Ja visst är den fin molnklänningen, hoppas att ni får era kläder snart med.

  Det var lite samma sak med Astrid, första gången hon skrev sitt namn var hon lite mer än 3 1/2 och sen har det gått upp och ner som sagt. Ja det är mycket vanligt att de har perioder när allt blir spegelvänt, det är ganska coolt tycker jag att de lyckas med det. Måste ju vara svårare att skriva så kan man tycka! ;)

  LoX: Hehe, IKEA minsann! Det måste vi nog öva på här hemma med, ett mycket bra ord/namn att kunna! :)

  Fru A: Den är så fin klänningen, Astrid är mycket förtjust i den också. Min favorit denna Meandi säsong, hoppas att ni får eran snart! :)

 7. Åhh du minns min resa vad kul, vi hade underbart väder i London även denna gång ( var däri April också) Men Lexington köpte jag här i stockholm till grabben, Jag köpte 2 turkosa duschlakan, och ett sett med Lexingtonsängkläder..men dom blidde väldigt stela efter tvätten ( jag tvättar alltid sängkläder innan användning för att få bort allt gift som dom är indräkta i, dottern vägrade sist för hon hade så bråttom att bädda med dom, det slutade med att hon fick utslag) ..så dagen efter fick vi ta bort dom för tvätt. ska nog tvätta dom en gång till med skjölmedel. Har inte använt sånt på flera år, men kändes att det behövdes nog till dessa. Så han var så nöjd. Sorry för det långa inlägget :)

 8. alice: Så klart jag minns det! Så kul att Londonresan blev lyckad, jag är inte det minsta avis nej då! ;)Så tråkigt att Lexingtonsägkläderna blev stela efter tvätten, hoppas att det hjälper med mjukmedel. Min man skulle nog ha gillat det dock, han vill inte ha mjukmedel på lakan och handukar då han tycker att det ska rivas lite. Ingen aning om varför, personligen gillar jag mjukt bäst!Ja fy så trist det är det där med giftet på alla textilier. Tidigare köpte jag både sängkläder och kläder som jag använde direkt, men sedan några år tillbaka är det slut med det. Nu är tvättkorgen första anhalt här hemma.Jag gillar långa inlägg! :)

 9. Så himla charmig hon är, din lilla Astridtös! Och hon har ju helt rätt! K NN UUU T… det blir ju Astrid ju! ;)Kram och tack för små vardagsglimtar!

 10. alice: Men är det inte konstigt så säg, jag vill krypa ner i en mjuk säng! :)Saga: Ja hon är charmig den lilla, jag har fått lära mig att stava & läsa på nytt här hemma. Det går bättre för Astrid än för mig kan jag säga! :)Krammia dh: :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *