TV-Nostalgi [20 år sedan sist]

Livet runt 30
Jag är en sucker för tv-serier och då gärna drama. En av de första serierna som fick mig riktigt insnöad var Livet runt 30 som visades på  3:an i slutet på 80-talet och början på 90. Serien handlade om Hope & Michael och deras vänner, alla var de i trettiårsåldern och bodde i Philalephia. Som i alla serier som följde efter denna så handlade det om dessa vänners vardag, och som vanligt så fylldes det på med massor av kontroversiella problem på vägen. Bra gick det för dem, de vann alla tv-pris som gick att vinna under de år som serien pågick. Men sen så blev det tyst och nya dramakings & queens tog vid. Med start på måndag så visar Kanal 9 serien i repris, jag ska försöka att titta i alla fall på det första avsnittet även om det är en rätt så usel tid att titta på tv (17.10).

Nyfiken som jag är så har jag nu lusläst på indb.com för att se vad skådespelarna gjort sedan serien slutade. Vissa hade jag koll på som att två av dem är inblandade i Brothers & Sisters, Samt att Peter Horton är en av genierna som producerar Grey´s Anatomy. Här hittar ni deras samt övriga rollsbesättninges meriter!

Eget collage med bild från imdb.com

signature

17 comments

 1. Ohh jag gillade verkligen denna serien! Tack för tipset, men som du skriver; ingen bra tid för TV-tittande! Det är mycket som skall ske i familjen just vid den tiden…

 2. Oh, hjälp vad jag blev nostalgisk! Är det verkligen 20 år sedan som jag satt som klistrad vid TV:n? Tack för påminnelsen och tipset!

 3. Har också småkikat på de gamla avsnitten här i amerikatt då och då, här går juh alla serier man kan tänka sig i repris jämt och ständigt! Jag blir alltid lika förvånad över att saker man DÅ tyckte var så himla bra, nu nästan känns pinsamt :)

 4. Det var en serie som jag följde slaviskt :) men kommer nog missa det mesta nu ……Ska i allafall försöka kika lite på den.

 5. Jag ÄLSKADE den serien! Och jag har verkligen väntat på att den ska dyka upp igen! (Undrar om man tycker att den är lika bra nu som då?)Kul att du har gjort ett uppdaterings-collage på karaktärerna! :)

 6. Aaaaaaaaaaaaaaaaaa underbart – MÅSTE jag ju se början på – veckan efter det pendlar jag hem fr uppsala den tiden men GUH vad jag o min kompis Anna såg den där då..på 80 talet o tänkte att så skulle det bli – nu måste jag ju kolla hur det var – om det blev SÅ :)

 7. Oj, vad nostalgisk jag blev nu… Superbra serie som verkligen höll hög kvalitet hela tiden. Har du sett Ensamma hemma också? Eller en serie som jag tror hette Systrar? Den var i samma klass som Livet runt trettio. Själv är jag helt fast just nu på Big Love. http://www.hbo.com/biglove/

 8. Anna: Det blir nostalgi detta, men tiden är usel så min förhoppning är att de kommer att sända den i repris på en lite mer mammavänlig tid! ;)Lo: Visst är det lite skrämmande vad tiden går fort, 20 år som sagt. Jösses! :)Amerika mamman: Haha, ja det är ju det som är risken det att denna serie som var sååååå bra på sin tid nu kommer att kännas riktigt mossig och pinsam! Jag ska testa ett avsnitt i alla fall! :)alice: Ja det var samma här som sagt. Jag minns särskilt hur mycket Hope gastade på sin make i tid och otid. Jag skulle inte bli sån när jag gifte mig, nope inte jag! Men det löftet har gått sådär! ;) moni: Jag har länge spanat efter en dvd-box men det tycks inte finnas tråkigt nog. Jag hoppas att det ska kännas nostalgiskt och inte bara pinigt att återse dem igen! :)Jag är ju så nyfiken av mig så lite uppdatering blev nödvändig! :)Mikaela: Hoppas på en bättre repistid som sagt! :)jess: Ja jag har ju redan konstaterat att det där gapandet som jag inte skulle pyssla med gör jag så det ska bli spännande och se vad mer man lagt sig till med! let the games begin! :)lisa: Jajamen jag var slav under Ensamma hemma också. Har sett några avsnitt av den nu också när den gått i repris. Japp, Systrar var jag fast i också! Den kunde de kosta på sig att visa igen tycker jag. Mycket bra även den. Men denna serien Big Love den har jag missat, den ska jag kolla upp! Tack för tipset! :)

 9. Men gud vad kul, den serien gillade jag så jag ska definitivt kolla på Måndag. Tusen tack för tipset! Collaget var skitsnyggt!

 10. Ja jeg fulgte ivrig med på denne serien. Den var kjempefin!!! Skulle gjerne sett den i reprise ja, men har ikke den tv kanalen du nevner!god helg :)

 11. Koselig: Så tråkigt att ni inte kan se serien i Norge denna gång. Men som vi varit inne på tidigare bland kommentarerna så kan det mycket väl vara så att minnena av serien är bättre än själva upplevelsen att faktiskt se den igen! ;)En riktigt trevlig helg önskar jag dig!

 12. Kommer aldrig glömma när Greg dog i serien. Jag ringde till min bästa kompis bara för att mötas av upptaget för att han ringde mig samtidigt. Det kan inte vara sant, hur gick det till. Tårar. Tröst.Aldrig har vi känt oss blödigare ;-)

 13. Idépappan: Haha, nej det var “ugly cry mood” först av gjädje för att Nancy blivit frisk igen och så bara Bam och han dör! Jag måste titta ikväll, det bara är så! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *