Sommarens lista

sommap1

Tänk det är lika spännande varje år vilka namn som ska stå på listan över årets Sommarpratare, eller kanske blir det för mig personligen mer och mer spännande ska jag säga. Många var de åren som jag inte tyckte det var det minsta roligt, men det tar jag igen nu! Efter en ursnabb titt på årets stjärnor så markerade jag upp dessa, vilka övriga får jag inte missa? Vilken ser ni mest fram emot att lyssna på. Dela gärna med er!

Hela listan hittar ni här!

signature

15 comments

 1. Fredrik Reinfeldt, givetvis! Från dina förbockade sommarpratare stryker jag helst Liza Marklund och Sanna Lundell för att istället boka in fantastiskt duktiga Alice Teodorescu. Maria Strömme tror jag också blir väldigt intressant, uppsalabo som jag är.

 2. Kristina Sandberg får ej missas, och inte hennes fantastiska böcker heller.
  Jag kommer att lyssna med glädje på Peter Apelgren och Anna Mannhemier också. Och de flesta andra, såklart! Hör faktiskt de flesta, lyssnar på mina promenader.

  1. Skriver upp Kristina också, samt att jag ska titta till hennes böcker också för lata dagar i solen. Tack för tips :).

   Visst är det fint att man kan gå tillbaka och podda äldre program när man har tid att njuta dem. En riktig skatt att gräva ur.

  1. Skriver upp, Tack! Ett viktigt program som jag även hoppas min dotter vill lyssna på tillsammans med mig.

 3. Som gammal violinist kan jag inte missa riksspelkvinnan Åsa Jinder (även om hon spelar nyckelharpa), men mest för att jag är intresserad av att komma åt hennes inre. Hon skriver vacker musik och ännu vackrare texter…

  Edvard Moser vill jag inte missa och Kalle Moraeus vill jag också lyssna på. När jag tittar på listan känner jag att jag faktiskt hoppas på många sköna lyssnartimmar och jag hoppas också på att jag får bättre rutin på att ratta in sommarpratarna varje dag så jag inte missar några guldkorn!

  1. Tack snälla för tips! Ja, jag landar nog också där som det ser ut och när jag tänker på det så var det även så när jag växte upp. Radion rattades till P1 varje dag efter lunch och så lyssnade min pappa intensivt en stund för att sedan efter ca 10 minuter bestämma sig för om han skulle fortsätta lyssna eller om han skulle ge sig ut på vedbacken och bygga något istället :).

 4. Jag är själv mest sugen på Annika Norlin. Sångerska och låtskrivare i Hello Saferide och Säkert!

 5. Jag kommer försöka lyssna på de flesta. Perfekta att ladda ner och lyssna på under löprundan eller i solstolen. Många gånger har jag blivit så överraskad, personer som jag inte alls trodde skulle vara intressanta har varit oerhört spännande och givande att lyssna på.

 6. Lova mig att du inte missar Hedi Fried – helt fantastisk berättare. Tror också att Maria Strömme kan vara intressant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *