Att hitta en favorit i repris

Det har gått lite väl trögt med vår baksida denna vår, vädret har gjort sitt till så klart men även att vi inte riktigt vet hur vi ska ta tag i projektet. Var börjar vi? Det råder vi förhoppningsvis bot på i slutet på veckan då det kommer över en kunnig kille som kan räta ut några av frågetecken vi har och sen bör saker och ting gå rätt fort efter det. Att säga att jag längtar är nog en underdrift i detta läge :).

tradis101

Hur man löser saker och ting rent praktiskt är ju inte den delen i projektet som jag tycker är roligast *host*, utan det är delen som kommer sen som bekant. Ni som hängt med i bloggen ett tag kanske känner igen bilden ovan, tror att den kommer från ett nummer av Hus & Hem från 2010. Och nu så här 5 år senare så tror jag att vi är nära något liknande. Här hemma blir det dock inte i zinktunna utan i ett halvt oljefat istället. Very Ernst 2012, jag vet. Men trädet då, vilket ska man ha? Då när jag skrev det första inlägget i ämnet (som tyvärr inte går att länka till) så var jag mest inne på Silverpäron eller Silverpil, men i helgen såg jag ett inslag på Nyhetsmorgon med Victoria Skoglund där hon slår ett slag för Klotnäverlönn och Rönnsumak som jag nu blivit mycket nyfiken på. Till skillnad från de två första så tror jag dessa inte blir lika stora som de lätt kan bli. Till helgen ska det bli fint väder sägs det, sol och en tur till plantskolan för att spana på träd låter som ett ypperligt sätt att spendera 6 juni på om ni frågar mig. Återkommer i ämnet snart igen.

signature

2 comments

  1. Pärlrönn!!! Vackraste trädet på stam med stora vita bär….eller möjligen snöbär, men de är väldigt giftiga (men ack så vackra). Eller en dvärgsyren på stam!

  2. Om man nu ändå vill ha ex silverpäron så finns de toppympade på olika höjder (bl.a. på Zetas). Tror de brukar ha höjderna 120 cm, 150 cm och 180 cm Genom att de är toppympade så kommer inte stammen att växa mer utan enbart kronan. Och kronan kan man klippa in, om man inte vill ha den för stor.

    Jag har själv blivit sugen på att skaffa en rönnsumak i kruka efter att ha sett Victorias. Tycker det är ett så vackert träd men de brukar ju vanligtvis skjuta mycket rotskott vilket har avskräckt mig. Men i och med att man har dem i kruka så slipper man ju det problemet :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *