Days & Weekends: 7 a week # 22

Jösses, redan tisdag denna korta valborgsvecka. Det firar vi med en ny tisdagslista, den 22:a i ordningen. Häng med!

tislistan22001

I år går Astrid ut 6:an, en riktig milstolpe i livet. Hon har spanat på klänningar i massor i veckor nu. Ett inköp är nära sägs det. Men även om det är dottern som är i självklar fokus den dagen så vill det nog till att mamman har en lite finare klänning också dagen till ära. Jag hittade en enkel men festlig hos Vila och slog till. Nu hoppas jag bara på en solig morgon där på skolgården så jag kan dölja mina rörda (och röda) ögon bakom riktigt stora solisar ;).

tislist22002

Har ni sett Vem bor här? På SVT? Om ni inte sett det än så kan jag lite snabbt berätta vad det går ut på. Jo, varje vecka så träffas sex för varandra okända människor som sedan leds av programledare Malin att besöka dessa människors hem. Men grejen är att man inte ska avslöja om det är i ens egna hem som man befinner sig i. Utan man ska med slughet och list ta reda på vem som bor i respektive hem på slutet. Jag var rätt så kaxig hela första programmet kan jag säga. Men det slutade med att jag hade 1 ynka rätt. Andra avsnittet var jag mindre kaxig och kammade hem 4/6 rätt. Mycket underhållande måste jag säga, vi gillar det alla tre här hemma. Köket på bilden vet vi alla tillhör Leila Lindholm. Men frågan är om vi hade kunnat gissa det om Leila varit anonym för oss och vi inte tidigare sett hennes kök? Hmm.

tislistan2203

Jag har inte alltid varit så glad i det rådande 70-tals modet som råder. MEN, det finns guldkorn som sagt. Till exempel dessa skjortklänningar, eller låga skjortor som de också kallas ibland. Perfekta till stranden i sommar for oss som inte känner sig helt bekväm i att gå omkring i badkläder allena.

tislista2204

Igår innan jag somnade så bläddrade jag i Ellos nya utskick. Här sågs bland annat jobba av Tant Johanna, en kollektion som frontas av Loreen samt en kollektion signerad Camilla Thulin. Himla fint alltihop måste jag säga.

tislistan22005

När middagsinspirationen sviker så är det väldigt bra att kunna gå tillbaka bland middagstipsen på sin blogg och fynda något provat och gott ur arkivet. Igår blev det en favorit som förr, nämligen denna!

tislista2208

Det är en del beslut kvar innan vi kan starta upp projekt baksida på riktigt, men en detalj löste sig när jag veckohandlade i fredags. Lite oväntat, men ack så bra. Jag hittade nämligen den där ljusslingan till baksidan som jag letat efter ett tag. 5 meter lång och med ett diskret varmt sken och till ett finfint pris stod de där på City Gross och bara väntade. På sidan 16 hittar ni en bild och info om slingan. Jag slog till på två. (Bildkälla)

tislistan22007

Nej, vi är inte riktigt där i vår än. Men pelargonerna har vuxit sig riktigt långa och täta redan samt att de är fulla med knopp. Så snart ser det ut i fönstret här hemma som det gjorde förra sommaren. Älskade Mårbacka pelargon.

tislistan2208

Sist, men absolut bäst. Bruce Jenners intervju med Diane Sawyer i helgen. Modigt. Ärligt. Viktigt. Rörande. Näst finast är kärleken som är så närvarande, och då mamma Esther säger att hon inte trodde hon kunde vara stoltare över sin son än när han vann sitt olympiska guld nu inser att det kan hon. Rörande och lärorikt. Finast är att en vilsen själ nu efter 65 år äntligen hittat hem ♥

(Här kan ni se intervjun  i sin helhet fram till den 14 maj)

“Yes, for all intents and purposes, I’m a woman. I have the soul of a female and my brain in much more female than it is male”

Weronicas lista hittar ni här.

Med detta önskar jag er en riktigt fin tisdag!

signature

6 comments

    1. Jag vet inte hur det gått till alltså, åren har sprungit förbi! Så klart vi mammor också ska vara fina på våra barns stora dagar :).

  1. Låter som ett intressant program det där, Vem bor här? Tack för tipset! :)Måste kolla in det ikväll. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *