Sett sen sist # 5

Solen lockar med sina strålar utanför fönstret, men just nu så mår jag bäst av att stanna mestadels inne då pollen tycks ha slagit till med full kraft nu. Jag vet att det är övergående och det gör det hela lite lättare. Så jag har valt att totalt grotta ner mig i ren och skär spänning och olycka istället. Det är inte så illa som det låter, jag har helt sonika trillat dit för kriminalserier å det grövsta en sväng. Jag gör det mellan varven, blir som uppslukad och ser det mesta som kommer i min väg och så tittar jag tills jag inte orkar med mer elände, då slutar jag. Troligen lagom tills min allergi lagt sig och det är dags att ge sig ut igen.

tv201

Men så vad är det jag grottat ner mig i då? Jo, det är främst två serier som just nu går på SVT. Eller Arne Dahl serien fick sitt slut igår kväll. 10 avsnitt blev det denna gång och det var precis lika spännande denna omgång som sist. Jag gillar det här upplägget att avsnitten är en timme långa och att fallet håller på i två avsnitt. Sen blir det nya brott att lösa för A-gruppen. Här kan ni läsa mer om serien och här hittar ni alla 10 delarna fram till den 19 maj. Om ni inte redan sett, skynda fynda!

En annan serie som jag gillar som också sänds på SVT är The Team som går på fredagarna. Förutom att den är väldigt välgjord så är det dessutom en samproduktion mellan Danmark, Sverige, Belgien, Tyskland, Österrike och Schwiez. Manuset är skrivet av paret som står bakom Mordkommissionen och Livvakterna. Väldigt bra, väldigt spännande och väldigt Danskt. Läs mer om serien här, och se avsnitten här fram till den 31 maj.

tv203

Jag varvar dessa två med lite äldre saker som jag hittat på TV4 premium, som Johan Falk. En hel del Frank Wagner har det blivit ja. Skulle man sedan mot förmodan få mer tid över så såg jag att även  Maria Wern, Irene Huss, Annika Bengtzon och Anna Phil fanns att tillgå på samma ställe. Men som sagt, när det blir tid för det hoppas jag vara åter ute på vår plätt på baksidan igen. (Bildkälla)

Avslutningsvis så tittar jag även gärna på detta sköna gäng från Värmland ♥

En riktigt fin måndag till er alla!

signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *