Topp 5 # Januari 2015

Måndag och vardag på riktigt igen, inte en kort vecka i sikte så nu gäller det att gnugga sömnen ur ögonen och vända på dygnet för nu kör vi! Jag inleder veckan med en Topp 5 lista på favoriter just nu.

topp101

1. Julen åkte ut, det blev grönt på marken och fåglarna kvittrade. Men så kom helgen och med det snö i massor, men vad gör det då tulpanerna är prisvärda igen och med det så är det blomstrande vår hemma hos många av oss redan nu. Bildkälla.

topp102

2. Vissa saker blir man bara inte för gammal för. Målarböcker är något som roat mig hela livet, på olika sätt så klart men de har ändå alltid funnits där. Nu som vuxen tycker jag det är snudd på meditativt att att måla i dem, favoriten har länge varit denna som jag delar med dottern men idag hittade jag en ny finfing hos Inreda.com som jag blev mycket nyfiken på.

topp106

3. Hade Astrid varit lite yngre så hade jag slagit till på denna ursöta vårkappa till henne, som en pralin är den. Nästan så jag skulle vilja slå till på en snarlik för oss lite äldre flickor, men i rådande klimat så krävs det något varmare helt klart.

topp104

4. Nytt år nya mål. Köpte nya numret av Elle Mat & Vin när jag handlade sist och har redan hunnit prova salladen på omslaget, himmelsk! Kombinationen sojabönor, chili, rödlök och salta cashewnötter kommer jag att återkomma till igen när jag gör kycklingsallad framöver. Perfekt kombo. En annan på papperet perfekt kombo som tidningen tipsade om är den nya matpodden som Leila Lindholm & Niklas Ekstedt bjuder in till på fredagar framöver, exakt start datum vet jag tyvärr inte men jag ser mycket fram emot att ta del av resultatet.

topp105

5. I december såg jag filmen You`re not you med Hilary Swank i en av huvudrollerna och blev så berörd att jag inte släppt den helt än. Den handlar om Kate (Swank) som får diagnosen ALS i början av filmen och hur den diagnosen sedan präglar Kates liv men även livet för de runt om henne. Stark till tusen är den och jag har nog inte gråtit så mycket sen jag såg, ja Hilary i PS I Love You. Det är lika så dessa två filmer, hemska men även fulla av kärlek. Se om ni har chansen, en trailer hittar ni här!

En riktigt fin start på veckan till Er alla!

signature

6 comments

  1. Vilken härlig lista denna snöstormiga (numera snömoddiga) januarimåndag. Köpte faktiskt på mig två tulpanbuketter idag, en vit och en rosa. Det behövs för att liva upp!

    1. Visst är det härligt med tulpanerna som knirrar och knarrar när man sätter dem i vasen, livar sannerligen upp :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *