Att hylla en vinnare!

Det är bråda tider här i kväll då dottern ska iväg på sin första skolresa imorgon. Två nätter borta med hela klassen väntar och det minns man ju hur himla kul det var :).  Men även om tiden är knapp så ville jag kika in och ge er ett filmtips som jag tänkt på ett tag men med gårdagskvällens vinst så ville jag skynda på lite medans den var på min radar igen. För den här filmen vill ni inte missa om ni inte redan sett den.

thenormal101

I somras såg jag nämligen The Normal Heart på HBO och den filmen berörde precis hela mig, från hårtofs till tåtopp och tillbaka igen. Manuset till tv-filmen bygger på en pjäs av den fantastiska Larry Kramer och som vi hörde i tacktalet så blev detta manus till slut en film med hjälp av Julia Roberts och Mark Ruffalo. Vilken himla tur det var. Manuset är otroligt, skådespelarna lika så så att filmen tillslut fick inte mindre än 16 nomineringar är inte förvånande. Och så igår vann filmen en Emmy för bästa tv-film. Hipp hipp! Jim Parsons vann dessutom i år igen pris för sin rolltolkning av Sheldon Cooper i The Big Bang Theory, kul det med så klart.

Om ni inte själva har HBO så kanske ni känner någon som har kanalen. Om så är bjud in er själva på filmkväll och bjud värdparet på snacks som tack. Ni kommer inte ångra er. Denna film är så himla bra och så viktig att jag tycker att alla borde se den. Med lite tur släpps den senare på DVD.

thenormal102

Och så Julia Roberts i går på röda mattan, vad säger man? Smashing!

Lite virrigt, men budskapet är tydligt: Se filmen om ni kan gott folk :). Nu ska jag fortsätta hjälpa dottern packa. Fin kväll till Er alla!

signature

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *