Skaffa ett skafferi. Ett grönt

detgrona101

Det är inte svårt. Det handlar bara om att öppna ögonen för det fantastiska överflöd av råvaror vi har runt husknuten, i det vilda eller lätt kan odla på till exempel fönsterbrädan.

Så skriver Karoline Jönsson i sin bok Det gröna skafferiet och jag blir så himla peppad! Jag vill också ha ett grönt skafferi att sticka in eller ner handen i och sedan skapa storverk av nyttiga ingredienser för stora och små här hemma. Ok, nyttigheten är det nog egentligen inte så stort fel på i vårt vita skafferi idag,  men inte ryms det så mycket från egen täppa inte. Och även om det inte går att jämför ett liv på en gård mot ett liv i stan boendes i radhus med liten täppa,  några tips på vägen tänker jag mig att även en city-tjej kan få. Än så länge har jag bara bläddrat i boken hos bokhandeln samt här, men jag har skrivit upp den på önskelistan inför mors dag så med lite tur blir det mer blädder i sommar. Oavsett är det en riktigt fin bok!

signature

3 comments

    1. Jamen jag tror absolut också att den kommer att gröna till vårt skafferi här hemma en hel del. Håller tummarna för en fin present av dottern i slutet på maj :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *