Lite smått & gott

Vilken påsk, vilket race, vilket väder och vilka fina minnen vi bär med oss. Vi hann med det mesta vi tänkt, men vi missade äggen (!). Inte ett enda ägg färgades eller åts. Aj aj aj. Nästa helg ska vi styra upp den ack så viktiga traditionen, hellre sent än glömt så att säga :). Idag blir det fyra korta inlägg i ett samlat lite större, lite smått & gott som sagt.

mix101

Precis som de flesta av er har vi ätit oss genom påsken, det har varit fantastiskt men nu ska det bli skönt att återgår till vardagsmaten. Ikväll blir det en av mina absoluta pastafavoriter signerad Monika Ahlberg, Pasta med ärtpesto och bacon. Så enkelt och så gott. Prova detta i veckan!

mix105

Igår släpptes den tredje och sista delen i Lindex samarbete med Kate Hudson på nätet och imorgon finns den att köpa i butik. Det ser riktigt fint ut tycker jag.

mix103

I lördags innan gästerna kom så körde vi ett galet race på fram och baksida och fick till slut fram allt som legat i vinterdvala. Ett kärt återseende som fick sin final i påskfika i strålande sol med barn som stojade på gräsmattan. Det blir nästan inte finare än så. Tyvärr hade några terrakotta krukor gått sönder i vinter, så tanken är nu att fylla på lagret med några ur Ernst kollektion med krukor som pryds av texten ” I det enkla bor det vackra” lite slarvigt tryckt på. Fina tycker jag.

mix102

Jag missade serien Tjockare än vatten helt när den gick på SVT tidigare i vår. Men nu är jag med i matchen och går all in här med endast 8 dagar kvar på SVT Play. Fram till den sista april finns alla 10 avsnitt att tillgå. Jag är på avsnitt 4 och gillar massor. Har ni också missat tidigare, skynda fynda!

mix104

Dagens sista tips blir den vackra bakboken En nypa socker som bloggaren Sandra kommit ut med i vår. Ett smakprov på boken hittar ni här. En perfekt morsdagspresent till alla bakfrälsta mammor där ute. Inklusive mig själv *host*.

En riktigt fin tisdag önskar jag er alla!

signature

8 comments

    1. Självklart även för bakande tonåringar, ser fram emot att dottern ska steppa upp bakandet här hemma också :).

  1. Jag fick med mig kimonon/kaftanen i samma mönster som klänningen häromsistens. Underbart akvarelligt mönster. Så nu ska jag testa och se och jag klarar att svepa runt och vara härlig ;-)

    1. Om någon klarar av att fylla uppgiften att klä i en kimono/kaftan så är det du! Alla gånger :).

  2. Letade efter recept med bacon och hamnade en bit bak i arkivet. God middag blev d :) och ffa uppkom en längtan efter våren med klänning i pastelliknande färger och terracottakrukor i trädgården. Och så blev jag påmind om att besöka cafeet “En nypa socker” som stått på min att-göra-lista ett bra tag nu :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *