X-mas x 8

17 december är det idag och jag måste erkänna att jag känner mig mer än en smula stressad inför nästa tisdag. Det känns som att nästan alla har bakat klart sitt julgodis, klätt sina granar och slagit in alla sina paket. Samt spikat hela julens mat. Vojne! Vi har lite adventspynt på plats bara. Ingen gran, men vi har köpt alla julklappar utom en. Min tanke har hela tiden varit att börja jula på riktigt här hemma på torsdag. Jag tar ett djupt andetag och fortsätter gå på den linjen:

juliga202

På torsdag ska vi göra årets pepparkakshus. Pynta det i pastelliga non – stop och ställa 3-d granar och renar utanför. Och så blir det hemvispad kristyr i år igen, det är plättlätt och så mycket roligare än de köpta på tub.

juliga201

På fredag tänkte vi klä granen, det blir det en liten men naggande god variant för oss i år igen. Men med den skillnaden att vi hoppas att den ska överleva julen i år. Förra året gick den ur huset tillsammans med gästerna på juldagen.  Jag har läst på hur man får sin gran att må toppen och hoppas nu att vi får tag på ett exemplar som inte sågats ner redan i september. Bildkälla.

juliga102

På lördag så inleder vi årets julgodisfix, hade vi gjort det redan förra veckan hade det förmodligen inte funnits en smula kvar till nästa veckan. Vi kör på några gamla favoriter som Mandlar från Barcelona, trillingnöt och knäck. Men i år provar vi även Rocky road med kondenserad mjölk, Dumlefudge, Nougat – och mandelbräck samt Daim rocks.

juliga105

Sen så fortsätter vi att slå in paket så klart, tänk så roligt det faktiskt kan vara när man gör några här och några där. Jag har också beställt snöflingor klippta i papper av Astrid. Bildkälla.

juliga101

Allt detta pillande med paket har gjort att jag är en mer galen i etiketter än vanligt i år. Dessa är gårdagens favoriter! Mitt tips är att skriva ut dem på ett lite fastare papper samt låna en syll från verktygslådan att slå ett perfekt runt hål med. (Dessa var fina också …)

På söndag ska vi handla men innan dess så ska vi baka småkakor och mandelmusslor. Jag ansvarar också för julens tårta i år, en uppgift jag tar på största ansvar och i detta nu så lutar det åt en Red velvet cake (som ska bakas på måndag) . Men jag har även lovat Astrid att baka fluffiga Cupcakes denna dag i form av julgranar, lättare än man tror. Lovar!

juliga203

Jag har fått låna denna bok några dagar och den är så himla fin! Julpepp i sin allra finaste form. Jag är grymt sugen på att prova receptet på Jordgubbsmusslor från Malaga. Här kan ni bläddra lite i boken och här hittar ni mer inspirerande tips från Le Parfait!

julig204

På lediga stunder ska vi så klart julpynta också och jag har även i år har jag sneglat på Sanna Raatikainens hem klädd i Tine K-skrud från 2011  lite extra för inspiration. Enkelt men stämningsfullt. Så ska vi titta på massor av julfilmer, det hör säsongen till. Jag skrev att jag skulle lista mina favoriter framöver , men det hade jag ju gjort redan förra året. Häpp! Men om några nya favoriter dyker upp återkommer jag så klart.

Ja, där är vi just idag här hemma. Inte klara, men redo för start. Fin tisdag till er alla!

signature

6 comments

  1. Låter som en bra plan! Själv tänkte jag börja med julgodiset ikväll, får hoppas att det finns något kvar på julafton…

    1. Går säkert galant :). Här hemma finns det inte så mycket karaktär när det kommer till gosaker så vi får hålla oss lite till! Lycka till med godiset!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *