Grattis Anna!

anna102

Även här hemma firar vi Anna idag, och vilken tur att det är jag som är ANNA Helena då :). Jag tjuvstartade fikat lite redan på förmiddagen då jag behövde pigga upp mig lite då vädret var gråare än grått utanför fönstret. Jag passade samtidigt på att dra sidor ur de senaste mattidningarna och sparade guldkornen i pärmar. Svårt peppad av att bara ha en hög med tidningar här hemma, må hända en ganska hög sådan men likväl bara en.

anna101

Jag har också börjat fundera på vad vi ska lyxa till med för Luciafika på fredag. Frågar man Astrid så är kladdkaka givet, men jag undrar om vi inte ska slå till på någon god tårta denna gång . Jag har en klassiker på lut. Återkommer om den i slutet på veckan. Sen är jag riktigt sugen på att prova denna kaka med Whisky, chili och jordnötter någon gång under julen, kan bli platt fall så klart men jag tycker nästan det känns som att den blir oanat god. Och mäktig precis som jag gillar dem.

anna103

Allt ljus är välkommet så här år som sagt och i förra veckan så hittade jag två ljuslyktor (1) på Clas Ohlson. En guldpeng styck och finns i flera juliga motiv. Vid kassan hittade jag också denna ljusslinga (2) som Astrid i vanliga fall har hängande på sin säng. De är ju himla smidiga dessa ljusslingor på batterier, bara att flytta runt efter humör. Jag tänker mig att jag kommer låna denna slinga både på julafton och nyårsafton. Mitt tredje lilla [spar]tips idag är dessa macarons (3) som jag hittade i frysdisken på Lidl. En förpackning rymmer 12 st kakor i 4 olika smaker. Ok, det är inte som de hos Ladurée så klart. Men de är överraskande fina må jag säga!

Lite senare ikväll är det åter igen dags för en riktigt fin Annadags-tradition här hemma, filmen Love Actually. Det är fortfarande en riktig feel good movie tycker jag!

Fin kväll till er alla!

Fotografi: Helena – D&W

signature

6 comments

  1. Jamen den är nästan den bästa av dem alla. Den sparar jag till någon dag innan jul. Tror jag har den i tre eller fyra exemplar här hemma. Åh,denna Jude!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *