Jag skyller på Ernst …

Nä, det är egentligen inte hans fel. Tankarna på en fönstervägg som delar av köksdelen med tv-hörnan har funnits länge. öppen planlösning är himla bra på många sätt, men det är också rätt opraktiskt på nästan lika många sätt. Min pappa och jag skissade faktiskt på en vägg för några år sedan, en fönstervägg inte helt olik den som Ernst kök hade i Kolsva. Tyvärr så hittar jag ingen bra bild på just den väggen, men två nya till inspirationsmappen har det blivit ändå i sommar:

 

Den första bilden hittade jag hos femina.dk, och ok det är en fönstervägg med dörrparti men det hoppar vi över. Men jag gillar känslan och ljuset glaset ger. Sätter vi upp en vanlig vägg så finns det stor risk att köket blir mörkt och det vill vi inte riskera. Jag tycker också mycket om fåtöljen och fotpallen från Ikea, OM de bara fanns med överdrag som går att tvätta hade jag haft två blå här hemma. Men det är ett helt annat inlägg.

 

Den andra  hittade jag här, i detta fantastiska hus via bloggen whatdecoratesmyday. Jag vill att det ska vara så mycket fönster yta som möjligt så att man ser det som händer i båda rummen, som idag då vi kan vinka från hörnet av hörnsoffan till hörnet av kökssoffan. Hej hej! – Jag ser dig nog som Astrid brukar ropa över rummet när jag mycket diskret tuggar på en chokladbit efter middagen. Tanken är att det ska vara som vanligt, men avskilt på en och samma gång, och så galet fint så klart!

 

Sen har Ernst också pratat och fixat en hel del med koppar i sommar, maken och jag har oat och aaaa:t i kör och sagt att jo lite koppar vill vi nog allt tillföra hemmet i höst. Så kom Mio-katalogen igår och med den en check på 300 kr, vilket gör att denna ljuslykta skulle bli ett riktigt höstkap!*

 

Just nu är det mest en massa lösa bollar i luften, men jag ska redan ikväll sätta mig ner och rita upp en skiss på hur vi vill ha det, leta efter fönster på Blocket och titta på hur mycket vi kan göra själva av jobbet. Grymt peppad, Tack Ernst för inspirationen och puffen att gå vidare med projektet :).

 

 

* Vid närmare inspektion av ljuslyktan så var den inte riktgt så fin som jag hoppades. Så den fick stå kvar tyvärr … 

signature

2 comments

  1. Mmmm, han inreder ju så snyggt så man får andnöd, Ernst alltså! Och spröjsade glasväggar inomhus är så fint 30-taligt. Ska bli roligt att se när ni fått till det!

  2. Eva: Han kan få till det bra Ernst ja :). Vi överlägger och testar här hemma, vi får se var vi landar, men jag är helt klart för väggen :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *