Vive la France

Vi är många som sett En oväntad vänskap och tyckt mycket om den. Flera av mina vänner tyckte innan de såg den att jag var lite av en udda fågel som tittade på franska filmer, men jag hävdar att vissa filmer skulle inte funka lika bra på engelska. Tänk er en Hollywood produktion av En oväntad vänskap, jag tror inte den skulle bli hälften så innerlig.

 

Så var vill jag då komma med detta, Jo till Marion Cotillard en av mina riktiga favoriter! Första filmen jag såg med henne var La vie en rose Berättelsen om Edith Piaf, ett porträtt som hon även fick en ack så välförtjänt Oscar för (se nedan). Marion äR Edith i den, underbar. Har ni inte sett, gör det! Sen kom små vita lögner, som är en helt annan typ av film men även den är mycket sevärd då den är så välgjord och framför allt välspelad. 

Och så om någon vecka så släpps Rust and Bone på DVD, filmen som jag fulgrät till så jag nästan fick ont i huvudet. I stil med Beaches och Hachiko A Dog´s Story, skulle jag säga. Men ibland är det så himla skönt att få fulgråta lite tycker jag, och nästa gång jag tar fram näsdukarna är nog när jag ser om denna i början på maj. Skriv upp, snyfta och upplev Marion Cotillard, så himla bra!

 

 

Thank you life, thank you love! 

signature

4 comments

  1. Om du inte har sett A Good Year med Russel Crowe och Marion Cotillard, rekommenderar jag starkt att du gör det. Genast. Älskar den filmen!! Hon är verkligen SÅ bra!

  2. Sandra: Tack snälla för att du påminde mig, den har jag här hemma men har inte sett den än, Min väntan på det perfekta tillfället blev kanske lite väl långt. På din rekommendation ska jag se den i helgen! Tack:).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *