The Cake

När jag var barn så åt vi denna tårta till advent. Jag älskade chokladmousse då och gör så än idag så jag blev mycket glad när jag hittade receptet till Ulrika Lönnås tårta i en hög med papper förra helgen. Idag har jag provat receptet igen och japp, den är som jag minns den. Söt och god :).

 

 

Det är är ett mycket snabbt recept, där det ingår färdiga tårtbottnar men det är så klart en smaksak. Till en tårta behöver du: Färdiga tårtbottnar * 3 dl vispgrädde * 2 äggvitor * 2 msk kakao * 5 msk socker. Vispa äggvotorna till ett fast skum. Vispa grädde + kakao + socker så att det blir nästan tjockt. Rör ner äggvitorna i gräddblandningen. Bred ut fyllningen på bottnarna.

 

 

I receptet stod det att man skulle blanda en glasyr av florsocker, kakao, vatten och äggulor men jag hoppade över äggulorna och det gick finfint. Jag använde ca 2 dl florsocker med 2 msk kako och så spädde jag med vatten tills den såg slät och fin ut. Ganska tjock. Sen hällde jag den över tårtan och lät den stelna lite i kylen. Till sist så täckte jag sidorna med moussen som blev över och gjorde små "dotts" på tårtan. På sidorna satt jag sedan tunn choklad från Lindt´s. Dekorationen kommer från Leilas General Store.

 

På söndag är det Anna – dagen och då blir det nog denna tårta igen :).

Fotografi: Helena – En mammas dag

signature

12 comments

  1. Oregano & Olivolja: Man måste gilla choklad och sött för att den ska gå hem, men gör man det så gillar man. Här hemma fick den två tummar upp :).Johanna / Fru form o fix: Så trevligt :).

  2. Så härlig! Jag som inte vågar i köket, kanske skulle…..vad använder du för sprits, ser så proffsigt ut. Vänliga hälsningar Moa

  3. Moa: Denna vågar du vispa ihop, lovar! Jag har en ganska stor tyll (munstycket typ) och så kör jag med engångs spritspåsar till den. Postadress Torslanda: Tack :).Mrs b: Tack snälla, den blev mycket god :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *