13 Juni

Igår strålade solen över skolgården där vi samlats för att se alla fina barn sjunga ut terminen och välkomna sommaren. Ack så fint även denna gång så klart, och visst fällde vi en tår eller två både jag och Johan. 

 

När vi torkat tårarna så blev det marängtårta fylld med chokladmousse och hackad Marabou jordgubb och så grädde och riktiga jordgubbar på toppen. Alltid lika gott, men bör ätas snabbt innan den smälter ;). Pippifåglarna kommer från Leilas härliga butik!

 

 

Efter tårta väntar paket, och denna gång var det inte en Muminmugg … Utan något helt annat :). 

 

 

Vi bestämde oss tidigt att vi skulle ge Astrid delmål och när hon lyckades med dem så skulle det firas och belönas extra. Så när hon nu gick ut trean och lyckats jättebra i skolan senaste året och dessutom jobbat jättehårt för resultatet så fick hon 75 % av en iPad igår. övriga 25 % delar hennes föräldrar på. Nästa sommar är vi tillbaka till Muminmugg eller dyl, men när hon slutar 6:an och 9:an då kan det med lite tur bli dyrt för mamma och pappa ;).

 

Jag vill bara förtydliga att det inte handlar om att hon ska vara bäst i klassen på allt, utan vi utgår i från hennes egna framsteg och bara dessa. Har hon presterat sitt bästa är vi alltid nöjda och glada för det. Alltid. Små delmål i vardagen firar vi oftast med finare middag och så skålar vi massor, för det är riktigt festligt tycker vår fina tjej ♥.

En riktigt fin torsdag till er alla!
 

 

Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

7 comments

  1. Det låter ju alldeles toppen! Vi tänker precis lika med del mål för våra två troll. Vi laddar för en fin sommaravslutningsdag i morgon. :)

  2. Det låter fantastskt bra tycker jag och som mamma till en liten blir jag väldigt nyfiken. Hur har ni berättat för henne om delmålen och vad gör ni om hon (kanske mot förmodan) inte skulle vilja göra sitt bästa? Osv.. Skulle vara jätteskoj höra! Jag tror helt klart på att kämpa och morötter. Heja Astrid och sommarlov! :)

  3. Så bra att man firar saker ! Fira bör man annars dör man. Typ.Här var det skolavslutning 8/6 och även om man "bara" gick ur förskoleklassen så är det ändå på skolan det beger sig.Man fick önska och välja ihop med lillasyster (dagis ännu) och kom fram till picknick i trädgården med plockmat :)Så mycket roligare att äta på en filt intill lekstugan än inne i köket :)

  4. ….och så kan jag meddela att jag köpt rosa-vita blusen "Indee" på Indiska :)Efter att ha dreglat över den i din blogg.Fick beröm både på jobbet och av 5-åriga dottern :) (nu har jag ju inte SYTT den själv, men ändå….)

  5. erika: Hoppas ni får en jättefin avslutning idag och att solen hittar till er :).Lisa: Hon visste inte att hon skulle få en ipad (eller en större present), inte en aning. Utan det var något som vi planerat innan och kom på att det kunnde vara en morot att ge henne något extra när hon slutade 3:an, 6:an och 9:an. Som jag skrev tidigare då :).Men innan har hon tex önskat sig något, i vintras var det en kalender med Eric Saade och så gjorde vi upp att om hon jobbade på lite extra med matten så hon kände sig säkrare och mattemötet gick bra. Ja, då skulle hon få kalendern och nu hänger den i hennes rum. Och den jobbade hon hårt för må jag säga.Det är ju svårt att göra sitt bästa hela tiden så klart, men man vet ju oftast som förälder vad barnet kan prestera. Så om hon skriver slarvigt och stavar fel på ord hon kan bara för att hon har brottom, så får hon göra om de gånger det gäller men andra så pratar vi bara om det. Och oftast är det inget problem alls nu för tiden. Vi pratar tex om att denna bok vill vi spara och då vill hon skriva så fint hon bara kan. På den nivån ligger det, men det viktiga är att få in tänket känner vi. Sen är det skönt med små del mål på vägen för då blir det mer som pepp än något annat. Och vet man som hon (numer) att det kommer en större morot med jämna mellanrum då kan det vara värt att hålla andan uppe den där lilla stunden extra. Det är lite svårt att förklara känner jag, lätt att det missuppfattas men summa summarum så vill vi att vill ge henne den där lilla exktra knuffen som behövs ibland genom att stötta och hjälpa, men själva jobbet måste hon göra själv. Lite som livet i stort :).Anna: Här hemma firar vi allt så bara går, och så liiiite till :). Men det är en stor dag att gå ut förskoleklassen också, jag minns att A var riktigt pirrig då. STORA saker väntar till hösten :). Plockmat i trädgården låter ljuvligt, det ska jag kopiera så snart vädret tillåter. Bra valt av de små där!Så roligt att blusen passade och att du fick beröm för den! Jag gillar den skarpt jag med :).Fin dag till dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *