Osis!

Idag är måndag, på onsdag är det skolavslutning och Astrid vaknar genomförkyld. Så nu gör vi vad vi kan för att snabbt råda bot på den trista bacillen, honugsvatten, glass och så planerar vi för dagar som kommer för det gör vi alltid när vi är sjuka här hemma.

 

 

Då vi inte varit ute idag har vi provat våra nya sandaler inne istället. De svarta (som jag har lika) är inköpta på Alcampo nära Inca där de är tillverkade och kostade ca 170 kr. De är lite enklare än de från Pons, men känslan är den samma. Och jag tror att om det var så att 99 % av flickorna på hotellet som flätade sina hår så var det snubblande nära samma siffra mammor som steg på planet i sandaler från Inca :). 

 

 

Vi har också roat oss med att plocka upp lite småplock som vi handlade mer på resan. Anteckningsböcker, tyllar (6-st), nyckelringar, handkrämer, glasögon, Mallorcapärlor, broscher samt styckvis packeterade Macarons från El Corte Englés. Söta som socker, men smakar bedrövligt ;). 

 

 

Och så har Astrid bestämt sig för fika och middag till på onsdag. Att fira det avslutade skolåret och dess framgångar är viktigt här hemma. Ni som hängt med ett tag vet att det var min mamma som började med denna tradition och nu gör vi denna dag extra festlig för Astrid och med lite tur gör hon det samma för sina barn en dag (far far away). Tårtan ska vara en kombo av maräng, grädde och jordgubbar så denna med vår twist ligger nära till hands. Till middag blir det givetvis prinsessfisk (lax), med koktpotatis och dillsås. årets lilla present blir det dock värre med då hon brukar få en ny Muminmugg men vi har rätt många nu och årets nya gillade hon inte alls så vi klurar vidare här hemma på present. Ja, det var nog det vi gör här hemma idag :).

 

Fin måndag till er alla!

 

Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

5 comments

  1. Fina, roliga saker ni fick med er från resan! Och jättefin idé att köpa något speciellt att samla på varje skolavslutning :) Jag brukar köpa en bok eller CD men i år vet jag inte vad jag ska hitta på. Något att börja samla på vore trevligt men vad ska man hitta på som håller även på lång sikt..? Vi får klura vidare, och du får gärna avslöja vad du kommer fram till sen! ;) Kram Madeleine

  2. Du fick mig att komma ihåg att jag också har ett par sådana här sandaler, såklart inköpta under en semester på Mallorca. Aldrig använda, men det ska det bli ändring på nu!

  3. Två Trappor: Det blev riktigt klurigt i år, det har ju varit så praktiskt med muminmuggarna :). Imorgon denna tid bör saken vara biff, återkommer om vad det blev till slut. Kram Kramme and mike: Men då får du leta fram dem bums, de är ju faktiskt riktigt sköna och dessutom rätt hotta i år :).

  4. anna K. Och ack så sköna :). Det finns flera varianter att köpa här hemma i Sverige också, bla Pons och så har Scorett gjort en egen variant såg jag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *