Emmie Land

Jag har tidigare skrivit om den nya fina Emmie Land kudden från Ikea som blev en favorit här hemma. Men varför ge sig med bara en kudde när priset var så trevligt tänkte jag och drog till Ikea igen i slutet på veckan och köpte mig ett urbilligt bäddset till dubbelsäng för ynka 169 kr. Så långt var det bara glada miner, men så kom jag hem och öppnade paketet och fick lite kalla fötter. Helt plötsligt kändes det inte alls som en bra idé längre. Så jag fick tänka om.

 

 

Och efter en dags funderande så kom svaret till mig. Självklart så är det ett nytt överdrag till sänggaveln :). Sänggaveln kommer från Ellos och jag har aldrig varit riktigt nöjd med överdraget på den då jag tyckt att det är lite för tunnt. Samma problem som jag tyckte det var med sängkläderna faktiskt. Men två tunna lager kan ge ett helt ok tillsammans. Under åren vi haft sänggaveln så har jag provat flera tyger men inget har riktigt passat. Tills nu vill säga, så enkelt. Jag tänker mig att man kan byta efter säsong, eller så går man kanske crazy bara för att det är onsdag och byter till ett rosa påslakan för att pigga upp ;).

 

 

Just nu har jag bara hängt tyget över gavlen och vikt in den runt hörnen för att prova känslan innan jag tvättar, stryker och löser fastsättningen mer permanet. Hur man fäster tyget på bästa sätt tycker jag är svårt då jag tänker mig att man kan vilja variera sig lite framöver. Men med lite tur så räcker det med att man syr några styg med en stark tråd. Jag får prova mig fram.

 

 

Jag säger inte att det är så, men det kan vara så att för att ro detta projekt helt i land så behövs det någon liten kudde till. Kanske till och med två, max tre *host*. 

 

 

I sovrumsfönstret står sedan ett tag glaskupan med porslinspyntet som tidigare stod i tv-hörnan. Några lexikon från min mammas skoltid, lampa från Ikea och en garderobsblomma som måste vattnas. Udda ting som tidigare inte haft någon riktig plats här hemma passar nu fint just här. 

 

 

Avslutningsvis en närbild från mitt nattduksbord. When hope is not enough från Philosophy, sent ska syndaren vakna. Typ :). I bakgrunden fin bok om Mademoiselle Coco Chanel, mitt H i guldfärg som är mig mycket kärt och så den lilla Vitriini-asken från Iittala.

 

Oj, det blev mycket snack om rätt så lite här. Summa summarum, dagens budgettips äro Emmie Land!

 

En fin start på veckan önskar jag er alla!

 

(Tidigare inlägg om vårat sovrum hittar du bland annat här, här & här)

 

Fotografi: Helena – En mammas dag.
 

signature

6 comments

  1. Hej!En nyfiken fråga bara, kommer porslinsbollarna också fr Åhlens? eller från något annat ställe (där man fortfarande kan hitta dem….)mvhLotta

  2. lilla.u: Så roligt att du blev inspirerad :).victoria: Tack snälla!Lotta: De har många år på nacken tyvärr, men då de en gång köptes så var det på Hemtex. Har sett liknande på Mio ganska nyligen.

  3. Vilken skön stämning ni har i sovrummet! Jag gar också några Vitriini-askar, som jag för övrigt såg på Cervera i kampanjpris, mitt tips till den som vill önskar sig en (eller fler) fina askar :-)Glad alla hjärtans!/Kati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *