Kakorna

Vi bakade kakaor här hemma igår som sagt och som utlovat kommer här receptet. Vi hittade det i senaste nummret av Lantliv mat & vin och är signerat Mia öhrn. 

 

 

Härom dagen påpekade Johan att jag A L D R I G gör som det står i recepten. – Men det gör jag väl ändå, var mitt blixtsnabba svar. Men nu när jag har tänkt lite på det så jo, det ligger nog mycket i det. Som igår till exempel, då hade vi inte farinsocker hemma så vi använde muskovado. Vi hade inga hasselnötter heller utan tog mandlar som vi hackade grovt. Mörk choklad hade vi, men Astrid ville hellre ha vit. Så, exakt samma kaka är det ju inte. Men om vår omgjorda blev så god blir nog orginalet det också. Vi gjorde dem på glutenfrittmjöl* och det funkade jättebra, de blev bara lite ljusare i färgen. 

 

 

Imorgon förklarar vi sjukstugan stängd och återgår till vardagen, så idag passade vi på att dricka vi te och äta Kanelcookies till förmiddagsfikat. Vi passade också på att göra klart listan på årets julgodis, vi kom fram till tre sorter som vi ska göra några dagar innan julafton. Sen kom det, det jag väntat på ett tag nu. – Pepparkakshus då? Vi måste ju ha ett pepparkakshus …. Joråsåatte ;).

Fin tisdag på er, här hemma ska vi vika tvätt. Tvära kast :).

 

Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

7 comments

  1. Det här inlägget hade allt. Vacker bild (var kommer duken ifrån?), ett smarrigt recept och dessutom glutenfritt!!!

  2. Å, blev så sugen så jag var \”tvungen\” att baka när jag kom hem efter jobbet. Mums! Du kan hälsa maken att det går bra att byta ut tranbären till russin. Fniss.\r\n//Anneli

  3. Annixen: Det är så goda så! Tack Tack :).\n\nVictoria: Absolut, jag är en stor förespråkare av just \”man tager vad man haver\”. Så ofta det bara går :).\n\nMaria: Tack så mycket snälla du :). Det är ingen duk egentligen utan vår kökstapet som jag funderar på att lägga under en glasskiva för att dölja bordsytan på vårat köksbord som inte är så vackert längre. \n\nAnneli: Roligt att du gillade dem :). Åh, det ska jag absolut upplysa honom om. Tack för tipset ;).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *