Jul x 9

På söndag är det första advent och jag längtar riktigt mycket nu faktiskt, så känner jag mig själv rätt så sitter stjärnorna uppe redan på fredag :).

 

 

Jag är sedan tidigare mycket förtjust i bilderna från Sonja Wolffbrandt Christensens lägenhet i Köpenhamn så det blev ett kärt återseende när de nu publicerades i Allt i hemmets julspecial. Tapeten från Osborne & Little (Asuka) är nästan magiskt vacker i adventstid. En vacker dag ska jag hitta en vägg att sätta denna tapet på.

 

 

Första advent på söndag som sagt, och torsdagen där efter är det första december vilket betyder startskottet för alla adventskalendrar. Vi har lejt ut varje dag öppnandet till Little pet shop (host) och så kör vi på adventspaket på söndagarna. Jag hade stora planer under flera år på att ge Astrid en litet inslagen gåva varje morgon som jag själv fick som barn. Men jag lyckades bara ett år. Om man vill inspireras att göra egna fina lite annorlunda kalendrar har Martha några faktiskt helt genomförbara :).

 

 

Dansukker har två ätbara kalendrar. En söt idé för den som är duktig på att baka och pyssla. Personligen får jag nog hålla tillgodo med Aladdinasken även i år. Jag har provsmakat den mörka asken också nu och den var riktigt god må jag säga. 

 

 

På tal om både choklad och sött så är Leila tillbaka i rutan med Leilas söta jul på Sjuan den 30 november kl 21. I första programmet blir det en hyllning till saffranet. Just saffran är inte riktigt min grej, men kring advent brukar jag göra Leilas varma chokladkopp med kardemumma. Himmelsk!

 

 

Det är också hög tid att planera årets julkort, eller det har det nog varit ett tag men nu är jag igång. Bilderna/bilden lite beroende på ska väljas och sen är det bara att beställa. Vi var så nöjda med Petrified in pink för något år sedan så vi kör på det i år igen. 

 

 

Jag blir grymt sporrade att försöka mig på att göra egna etiketter när jag ser dessa otroligt fina hos Etsy. Jag löste problemet jag hade med fjärilarna i helgen så när de nu blir klara får detta bli mitt nästa projekt. 

 

 

Jag har länge varit sugen på ett serveringsfat i våningar från Granit och de tankarna fick ny fart när jag läste intrevjun med Leila Lindholm i Allt i hemmet: Hur julstylar du hemma? – Det är trevligt att ställa fram våningsfat fulla med apelsiner med nejlikor, skålar med röda äpplen, fat med chokladkonfekt och många tända ljus. Hear hear, säger jag :).

 

 

En bild till som finns i min julinspirations-mapp, den är inte uppenbart julig i sig men idén med att sätta en enkel julslinga runt (och på) en anslagstavla får mig att önska en plats att göra det samma och då gärna i köket då det finns en bild i boken Hjem till jul (tokfin) där det sitter en likande anslagstavla i ett mycket juligt och fint danskt kök. Bilden kommer dock från ett annat vackert hem som finns med i boken Elsk dit hjem fra a til å (jättefin även den).

 

 

Sist men fyndigast är golvljusstaken från Rusta för 499 kr. Hade hag haft ett endaste hörn över hemma hade jag köpt en på studs, men tyvärr finns ingen plats alls här hemma om vi vill ha en gran till jul och det vill vi ju. En liten men grann som sagt :).

 

Nej, nu får det räcka med jul för idag. Nya tag i ämnet om några dagar!

signature

10 comments

  1. Åh vilket advents-race! Gillar jättemycket och håller med dig tapeten är en dröm. Varje gång jags er den tänker jag; en vacker dag ska du upp…\nGillar den där paketgalgen jättemycket och stjärnorna kommer absolut upp på fredag… senast!\n\nFin inspiration!

  2. Hej!\r\nhittade till dig när jag googla på hemnes linneskåp. Erat var väldigt inspirerande, så jag lånade en bild till min blogg och länka till dig såklart Hoppas det var ok annars tar jag bort den.\r\nFin blogg du har och den där julgranen från rusta, såg den inte på deras sida, vet du hur hög den är?\r\n\r\nHa en bra dag\r\nMvh Camilla

  3. Miss Marie: Härligt :).\n\nAnna: Men visst måste man hitta en plats för denna vackra tapet! Älskar den! Precis, vi får nog säga senast … Jag funderar på redan till kvällen då många grannar redan smyckat sina fönster inför advent :).\n\nCamilla: Det var helt ok :). Ang Rusta så finns den inte på deras sida som sagt, men då jag ringde dem så ska den finnas i många butiker men exakt vilka som har dem kvar kunde hon inte svara på. Tyvärr. Exakt hur hög den är törs jag inte heller säga, men den är som den från Village. Kring midjan på en tjej som mig :).\n\nNilla: Tack snälla!

  4. Åh Helena, vad jag känner mig hedrad att få vara med i ditt fina julpotpurri, blir så glad för dina fina ord:-) Min julkortskollektion blev ovanligt stor i år så jag hoppas att det ska finnas något som passar.\n\nKram Petra

  5. Kul att du hittat min gamla bild på min första julkalender jag gjorde till mina barn!! Bilden på den turkosa galjen med småpaket i olika färger! Jag hittade hit nu när jag googlade för inspiration till årets kalender! Allt gott Mari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *