Back in time

Jag är ju född i början på 70-talet så musik blev riktigt intressant i början på 80 ungefär. Främst via Bagen och all underbar filmmusik som dök upp då (och låt oss inte glömma Tracks). Vissa låtar minns man mer än andra så klart, och efter att ha lyssnat på ett antal idag så tror jag att det är just Nik Kershaw med The Riddle som var min största 80-tals crush. Jag älskade både låten och Nik, texten sitter fortfarande ord för ord men crushen på Nik är sedan länge över :).

Om du också var med på 80 -talet, vilken låt var din favorit?

Man fastnar ju lätt vid Youtube, men det är faktiskt inte helt fel att spendera en timme eller två med maken i soffan glatt nynnandes till golden oldies en regning söndag. Jag skulle till och med rekommendera det.

signature

18 comments

 1. Åh den gamla härliga :) Jag är ju född ett halvår innan 70-talet drog igång då ;-)\n\nSom jag njöt när Cyndi Laupers video till Girls just wanna have fun, drog igång ! Och så spelade man in Tracks… och fick inte alltid till det med knapparna Play o Rec samtidigt på bandspelaren…. så introt blev lite konstigt ibland :-D

 2. Så skönt att höra att det finns fler som drömmer sig tillbaka med youtubes hjälp. En låt som jag fortfarande löjligt älskar sjunga med i texten är George Michels Carless Whisper. Annars som du vet är Duran Duran mina älsklingar all time!\n\nPassa dig för att trilla dit på en massa gamla barnprogram , så många minnen som också ploppar upp då.\n\nKram Carina

 3. Hihi, vilka flaschbacks jag fick. 80-talet visste minsann hur skivorna skulle snurras och jag älskade allt med Madonna (Like a prayer 89-jises vad jag har hårtorkssjunt till den) och Depeche. Men bäst var nog ändå Cyndi Lauper och hennes Girls just wanna have fun. Härligt!\n

 4. Tack för den nostalgitrippen ! Man blev som 14 på nytt :-)\nTänk vad musiken var viktig, man dansade, blev kär och grät till musiken, och känslorna blir väl aldrig så starka igen som de var under de åren…\nOch så satt man där i flickrummet med kasettbandspelaren och var redo med PLAY och REC så snart Kaj Kindvall slutade prata :-)\nHa en skön söndagkväll ! \nAnna

 5. Jag är ju född precis i början så jag fick med mig 80-talet med barnasinnet i behåll ;) Håller faktiskt på och räknar ned de bästa under 80-talet nu på bloggen lite lagom till min 30årsdag. The Riddle är ju grym!\nDet var så mycket musik på 80-talet som var bra, tänk vad grymt om man varit i 20-åren där istället: oj vad jag hade dansat! :)

 6. Anna: Åh, fina Cindi Lauper ja. Den gillade jag också och faktum är att även dottern gillar den och trallar glatt med när de dansar Just Dance på Wii. \n\nHaha, japp precis så var det. Jag minns att jag skrek – Snälla Kaj sluta prata nuuuuu, flera gånger ;).\n\nCarina: Den känns ju dessutom så sorlig tycker jag. Texten sitter där, precis som till Last Christmas ;). Duran Duran är favoriter här med som bekant, over all alla kategorier. Jag följer deras turné på FB slaviskt just nu :).\n\nBarnprogram har jag missat, nästa regniga söndag följer jag den youtub-slingan, Tack för tips!\n\nKram\n\nMarie: Madonna ja, hennes första hade jag på ett tämligen krassligt kassetband. Men det gjorde inte så mycket, jag älskade det :). Sjukt mycket hårspray och lite tyll blev det också. Samt läppstift som skiftade färg. Oh my ;).\n\nDepeche, absolut. Everything counts live, jag minns det som det var igår. \n\nSusanne: Visst håller den än :).\n\nAnna: Absolut var det så, jag vill gärna ha musik på nu också. Men då var det nödvändigt på ett helt annat sätt. Minns att jag kände mig snudd på nockad av John Parr´s St: Elmos fire första gången jag hörde den. Det händer tyvärr inte idag, även om Adele är bra nära ibland :).\n\nHärlig måndag önskar jag dig!\n\nAnna: Jag minns namnet väl, men kan inte koppla till låten riktig. Youtube – Igen :).

 7. Hejsan. Jag heter Eva och bor i Karlskrona, jag har en liten fråga? Har sett att du har i din ägo en Fabler Krokodil med ryggsäck i ett inlägg från augusti 2008. Det är så att vi har en liten kille som har blivit av med sin, och IKEA säljer visst inte dom längre, så vi undrar om du kunde sälja den eller vet någon som har en…Vi har letat med ljus och lykta. Ursäkta om detta är långsökt men jag tog bara en chansning. MVH Eva

 8. Eva Herremo: Jag ska höra med Astrid om hon kan tänkas sälja/ge bort den. Lite osäker är jag dock då hon fick den och boken när vi flyttade in här. Om hon säger ja, så mejlar jag dig i eftermiddag. \n\nKlart du ska försöka, jag hade gjort det samma :).\n\nElvira: Wham tyckte man var snygga och bra, och när jag nu sökte på dem på Youtube så insåg jag att de hade många fler hits än jag minns. Men texterna sitter så snart man hör sången. Det är konstig hur hårt de sitter! Jag gillade också Pepsi & Shirley :).

 9. Hej Helena. Jag håller tummar och tår att Astrid kan sälja den till lille Svante, han skulle bli så glad för hans har försvunnit…Hör gärna av dig om rätt Astrid inte vill sälja den så vi vet. Mvh Eva

 10. Hej igen… Jag måste meddela dig att vi har hittat Svantes krokodil i Danmark på ett Hotell så jag vill ändå tacka för att du skrev tillbaka till mig hoppas inte detta har ställt till en massa för dig. Mvh Eva

 11. Åhh, vad härligt! För mig är nog Bryan Adams \”Heaven\” hit nr 1!\nAlphavilles \”Forever young\” väcker också ljuvliga minnen från alla mellanstadiediscon…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *