The klänning

När jag loggade in på En mammas dag mejlen imorse och hade jag flera mejl från er där ni undrar om jag köpt klänningen från åhléns och i så fall vilken färg och hur tänkte jag med storleken? Så vi kör ett inlägg till om klänningen då :). Japp, klänningen är inhandlad och jag valde den gröna. Eller Jade som varuhuset kallar den. Ang storleken så är jag annars en medium och köpte det först men den var på tok för stor så jag bytte till en small idag och den tycker jag sitter jättebra! Klänningen är fortfarande liiite "säckig" då, men den är fortfarande ganska lång vilket jag gillar. Tycker även om att det är lite tyngd i tyget. Någon undrade också om den skulle passa som gravklänning, och det tror jag absolut att den gör. Om man köper med lite extra vidd (den storlek man normalt har med andra ord) så kommer funka ypperligt :).

Som vissa av er vet är jag otroligt svag för nejlikor, i alla fäger och former. Så lyckan var gjord när man fick tre vackra buntar för 100 kr på Blomsterlandet i helgen. Då de står sig så bra så de är lika fina idag måndag som i fredags. Som jag saknat dessa blommor i butikerna i sommar. På vardagsrumsbordet står en bukett till som är en kombo av vita och starkt rosa i samma blomma. Ljuvliga som sagt :).


(Hmm, texten ser mycket skum ut i inlägget men jag hinner tyvärr inte fixa det just nu. Ledsen för det
)

Fotografi: Helena – En mammas dag

signature

11 comments

  1. Jag är också väldigt förtjust i nejlikor. Hade cerise i min brudbukett, till min farmors stora fasa. Hon tyckte att det var en fullständig katastrof att ha begravningsblommor i sin brudbukett – ve och fasa!

  2. Åh vad trögfattad jag är. Jag tänkte (be-)GRAV(nings)klänning…. ooops :)\n\nMin morfar sa alltid \”dödsblommor\” om nejlikor – för hans generation la dom iaf till kistdekorationer. Men fina är dom !

  3. Miss Marie: Skicka en spanare du, får man till storleken är den mycket trevlig :).\r\n\r\nAnna: Ja den stackars nejlikan har ju haft en sorlig stämpel sedan långt tillbaka. Men den stämpeln suddas ut mer och mer med vår generation. Det är fint.\r\n\r\nAnna: Jamen se där, då hade jag inte helt fel då :).\r\n\r\nJossa: Så tråkigt, men får man inte till storleken då blir den bara säckig. Det finns mycket annat fint i höst :).\r\n\r\nAnna: Nej då, lite roligare känning än så kan denna vara :). Jo det var ju så, men som tur är den tanken/känslan på väg bort. Även hos många äldre.

  4. Vill passa på och tipsa om några liknande mycket fina gröna klänningar på Vila, en med vidd och en med fina detaljer kring halslinningen och mindre vidd (den finns i en underbar röd färg också). Båda passar oss som inte har så platt mage men vill ha en klänning i denna stil iallafall.\nhttp://se.bestseller.com/vila/dresses/BELLASWRAPDRESS/14006357,sv_SE,pd.html?dwvar_14006357_colorPattern=14006357_EVERGREEN\noch\nhttp://se.bestseller.com/vila/dresses/SMILADRESS/14005600,sv_SE,pd.html?dwvar_14005600_colorPattern=14005600_LAVARUST\n\nTack för dina fina klädtips:-)\nAnette

  5. Jag har inte varit inne hos dig på ett tag så kommentaren kommer lite sent – men ville bara säga att bilden på nejlikbuketten är HELT underbar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *