Sött & Salt

Detta recept på äppelpaj finns med i senaste nummret av Icas Buffé, vi testa det förra fredagen och imorgon är det dax igen. För vi är nog beredd att hålla med, detta KAN mycket väl vara Världens godaste äppelsmulpaj! Trots sin blygsamma mängd flingsalt så ger det karaktär åt hela pajen, det finns där och balanserar upp smakerna på bästa vis. Men blir inte påfrestande eller konstigt på något sätt som Astrid var lite nervös för ;). Jag följde receptet som det stod i tidningen, men valde att steka blandingen med äppelklyftor, kanel, socker och flingsalt lite i en stekpanna innan jag la det i formen och toppade med smulet. (Mest för att vara säker på att äpplena blir helt mjuka)

 

Man kan tänka sig både glass eller grädde till pajen, men vi gjorde vår favorit Vaniljkräm som jag tipsat om tidigare. Den blir alltid god och är lätt att göra. Om vi är fler brukar jag blanda i 2 dl vispad grädde också, men är det bara vi i familjen så kör jag på varianten utan. Jag tycker nämligen att den är lika god med extra grädde som utan.

Denna paj kan antagligen inte bota förkylningar, men den kan sannerligen lindra :).
 

En riktigt fin helg önskar jag er alla!

signature

14 comments

  1. Vi lagade också pajen förra veckan och gillade den! Jag är svag för salt och sött så jag zoomade in direkt på det där receptet :) Däremot tror jag det dröjer innan jag bakar pajen igen (vilket jag dock absolut kommer göra). För mig blev det lite som med lakritsal och med smörgåstårta. Jag tycker det är sjukt gott när jag äter det, men jag vill bara göra det ett par gånger om året :)

  2. Sofia: Önskar att jag funkade lite mer så också, en gång sen får det vara nog ett tag. Jag klarar en, två tre gånger lätt av allt du räknade upp. Se bara på de otal kladdkakor jag bakar :).\r\n\r\nMen jag gillar tänket, absolut så jag ska sträva lite efter det samma jag med :).

  3. Hej,\nbrukar läsa här men inte kommentera. Måste bara påpeka en sak som stör mig nåt så fruktansvärt mycket. När jag surfar in här via bloglovin så försvinner bloglovin-menyn längst ner. Det är väldigt irriterande. Måste bero på er kodning eller nåt för det blir inte så på andra sidor. \n\n

  4. Jag lagade också den här förra helgen, men tog lite för mycket salt. Det gick lite snabbt, jag höftade och tyvärr så landade jag precis på gränsen till lite för mycket salt. Då blir det superläbbigt, så nästa gång ska jag mäta jättejättenoga.

  5. Anna: Ja det gäller nog att hålla sig till måtten här, precis som ofta när man bakar. Jag har svårt för det, vill gärna höfta jag med :). Prova igen du, det blir såååå gott när det blir bra!\r\n\r\nFridas kök: Absolut, bläddra igen :).\r\n\r\nFormelle Design: Vi hade den till efterrätt i helgen, efter grillat och då försvann nästan saltet. Känner ni saltet frågade jag, och de stackars gästerna sa ja lite tveksamt. Men dagen efter så var saltet tillbaka. Mums :).\r\n\r\nPostadress Torslanda: Absolut värt att prova! Kör :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *