RIP

Vissa saker ska man bara uppskatta och glädjas åt säger en nära vän till mig. Inte fundera så mycket kring eller prata för mycket om, för då är risken stor att det bli Jinxat.  Jag har inte trott så mycket på Jinx innan, men dessa tre exempel från de senaste dagarna får mig att fundera lite lätt:


 

1. Vi spenderade snudd på en hel dag i helgen med att prata om vädret med alla som ville lyssna. Meningar som, – Nu är hösten som bäst eller – Vilket otroligt härligt väder vi har. Det var inte bra!

2. Basilikaplantan som stått på diskbänken ca en månad och frodats har nu dött knall fall. Vi har plockat några blad här och där, fyllt på med vatten då och då men aldrig pratat om den. Härom dagen fick den beröm och vi hakade på. – Finfint exemplarHåller i vått och torrt. Det var inte bra!

3. För fem dagar sedan såg vårat citrusträd ut som på bilden ovan. Idag har det inga blad och bara några skrumpna frukter hänger kvar. Vad hade vi gjort? Jo, vi hade blivit för säkra även här. – Jo, men citrusplantor visade sig inte vara så svåra. Man vattnar dem lite då och så mår de prima. Det var inte bra!

 

Idag slänger vi en död basilikaplanta, ett tragiskt citrusträd och det gör vi till tonerna av ösregn. Inte utan att jag börjar tro lite på Mr Jinx i alla fall. Hej jag heter Helena och jag ska bli bättre på att uppskatta saker och ting för hur det är, här och nu. Så!

Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

4 comments

  1. Hahaha, snacka om att jag känner igen mig!! Vi hade ett superfint olivträd hemma i köksfönstret. Levde och frodades i 3-4 år. Alla frågade hur vi hade lyckats med det osv osv. \”Nä, men det är den enklast växten vi någonsin haft. Den bara trivs.\” Helt plötsligt en dag börjar bladen trilla av och trädet tvärdog. Ingen fattar någonting! Mr Jinx var det säkert!\n\nHa en fin dag, trots regnet!

  2. Vilket fint citrusträd! Det kanske inte gillar att sommaren är slut?…\r\nHa en bra em! Regnet kanske drar bort som det har gjort här i Enköping.\r\nVarma hälsningar Pia/\r\n

  3. Släng inte citrusen!! Den tappar blad så där men den kommer igen! Låt den övervintra lite svalt och vattna nån gång i veckan med citrusnäring!

  4. Jinx eller Murphy, same same but different! Vågar man säga att man får vara tacksam för att man kommer upp på morgonen? Ha en fin dag ändå :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *