Mixat

Jag hade några tidsinställda inlägg som jag tänkte skulle poppa upp här när jag var på semester, men det gick ju inte alls. Nu hade jag lärt mig trodde jag inför en helt hysterisk vecka som var, men det hade jag inte heller. Så nu kör vi ett axplock av det som skulle varit. Blandat hej vilt :).

 

Jag är galen i amerikanskt godis, det är lite av en last kan man säga. Störst är kärleken till Reese´s och Jellybelly´s, men Wonkas Nerds följer hack i häl. Det är egentligen inte mycket detta, utan bara en liten ask med två fack. Ett för vardera smak. Själva godiset smakar mycket men är pyttelitet, lite som strössel. Knastrar skönt mellan tänderna och driver små barn till vansinne för de vill svepa hela asken på en gång. Men så gör vi inte här hemma ;).

I sommar kom vår fina vän S hem från USA och önskelistan innan var lång. Bland annat denna parfym från Fresh med den ljuvliga doften Sugar Lychee. Har ni vägarna utomlands, (räcker med England tror jag) så passa på att dofta lite på parfymerna från Fresh!

Japp, här skådas sommarens pockethög. Jag hann tyvärr inte med alla och en fick jag lägga åt sidan då den var för ruggig för mig. Mons Kallentoft – Vårlik, den var lite för ingående. Lite för upplysande. Jag läste dock hela Varför gråter inte Emma. Vilken fruktansvärd historia. Men samtidigt så ljus och hoppfull. Så himla bra, jag grät floder.

För att inte gå runt söndergråten hela sommaren så körde jag Elsas mode som motpol till Emmas berättelse. Livsöde kontra yta. Jag tillhör inte målgruppen alls, men  tyckte att den var lite lagom underhållande ändå. Ska bli trevligt att följa tv-serien sedan. Sen hann jag med Elegans: En fashionabel guide till stil och grace. Illsöt! rekommenderas! De andra ligger lite på vänt, Vårlik också. För nästa bok blir nya Camilla Läckberg. Som jag längtat!

Sist men inte minst ett foto taget i farten. Bild från en lunch här hemma förra veckan tillsammas med gamla klasskompisen K. Jag har totalt snöat in på sallader igen och favoriten är denna:

1 paket blanda sallad (gärna finbladig)
1 liten burk majs
Mozzarella som man drar sönder i mindre bitar och blandar med lite pesto
Melon (gärna nätmelon)
Jordgubbar delade i bitar
knaperstekt bacon i bitar
avokado i tunna skivor
Pinjenötter brynta i en torr panna
Marinerad kycklingfilé som steks i grillpanna (gärna i större bitar)

Lägg allt i lager på ett STORT fat, och gå loss tillsammans med bröd och någon god dressing, de senaste gångerna har jag haft Caesar dressingmix från Kockens. Så gott!
 

Det var allt för nu, finfin måndag!
 

Fotografier: Helena – En mammas dag.
 

signature

4 comments

  1. Mmm, så god den där salladen verkar… och med ceasardressing…. jag gillar också sallader och som tur är har vår lunchrestaurang på jobbet urfina sallader varje dag, idag t.ex. med fetaost och goda kalamataoliver.

  2. Hej,\n\njag vill tipsa om Morgan Allings pocket \”Kriget är slut\” – om du inte redan läst den.\nGrymt bra. Tyckte jag. Vet inte vad jag ska ta tag i efter den liksom. Bibeln kanske :-D\n\n(läste Emmas bok i våras och tårarna rann över hela kudden – mina ungar är jämngamla med hennes så det kändes extra \”nära\”)

  3. Eva: Det måste bli fetaost ikväll känner jag, guuu så gott :).\r\n\r\nAnna: Åh, den boken har jag här hemma. Jag fick den av en kompis som sa: Läs den när du har en ledig helg, du kommer inte vilja lägga den åt sidan! Jag väntar fortfarande på den där helgen, men ska nog synda mig lite nu. Tack för påminnelsen!\r\n\r\nAck ja så man grät när man läste om Emmas öde, riktigt ont gjorde det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *