Mix it up

Som jag skrev igår så funderar jag på att mixa vita luckor med rostfritt i köket. Lite så här går tankarna:

Mixat 1

Jag tycker mycket om det här köket och tror att jag haft det med tidigare i bloggen också. De vita lådorna kombinerat med rostfria fronter på köksön. Jag har också beställt en plåt som ska målas med tavelkritfärg, även det inspirerat av denna bild. Åh lampan, fiiin!

Mixat 2

Man kan också tänka sig att man kör på vita luckor och så byter man bara ut fronten till diskmaskinen. Den har träfront idag och det är inte så lyckat, ovansidan har spruckit upp av ångan och ser sliten ut. Jag tycker mycket om stilen i det här köket, de vackra originalskåpen och så det nya rostfria till det.

Mixat 3

Och så sist men inte minst kombinationen som jag är mest sugen på. Lite lådor i rostfritt, diskmaskinen med en rostfri front och så vita gärna högblanka luckor till det. I detta kök har de även bänkskivor i trä som vi har nu. Men då de är illa åtgågna så var tanken först att vi skulle måla över dem, men nu är vi mer och mer inne på om inte ska lägga lite extra tid på att rädda dem i alla fall.Passar även på att fråga om det är någon som målat om sina Ikea luckor? Om i så fall, är det pilligt? Blir det bra?Bilder från Sköna Hem samt Stadshem.

signature

17 comments

  1. Jag har en tävling på min blogg just nu där man kan vinna ett haslband med hänge i form av en silverängel med en valfri sten i, var gärna med! =)http://nathssfoto.blogg.se/2011/june/tavling-vinn-en-silverangel-1.html

  2. Snygg kombo med vitt och rostfritt. Jag har målat om köklsuckor flera gånger och ska göra det igen i sommarhuset. Det är lite pilligt. Plocka av, ta bort beslag, grundmåla 2 lager färg. Det tar en stund att gå igenom alla luckor. Det håller hyfsat bra och resultatet blir hyfsat bra. Inte så bra som sprutlackat men ändå. Jag målar med pensel roller.

  3. Min erfarenhet av rostfritt är…kladd efter fingrar och allsköns bråte. Inte så praktiskt och inte vidare tjusigt. Men tillverkarna säger sig ha minimerat sådant på dagens nya rostfria, kanske är det så? /Mvh Lisa.

  4. Åh! Tycker det är såå snyggt med liknande kök som det översta. Svart, vitt, rostfritt och varma toner. Men som Lisa skriver, rostfritt blir snabbt kladdigt. :/Kram Anne

  5. Nathalie: Tack för inbjudan!

    Postadress Torslanda: Hmm, jag kanske ska prova en lucka till och börja med i alla fall då. Tack för fint målartips!

    Lisa: Jag vet precis vad du menar, vi har ett kylskåp som man får slita med. Men som du säger så ska de vara lite annorlunda idag, ska kontrolleras innan eventuellt inköp ;).

  6. Anness.se: Visst ser det trevligt ut på bilden! Hmm, jag får kolla upp hur det rostfria är idag som sagt samt se över produkterna på marknaden innan jag slår till. Kan ju bli otroligt jobbigt och tidskrävande med lite otur. Men vi hoppas inte :).

    Kram

  7. HejsanJag ÄLSKAR din blogg, är dock lite dålig på att skriva inlägg ibland. du tar så fantastiska bilder och skriver så inspirerande!Nu har jag äntligen fått en vit ipone och vill så gärna ha en sån snygg gammaldags almanacka som bakgrund som jag såg tidigare på din blogg, kan du hjälpa mig hur jag kan hitta en sån app?Mvh Charlotta

  8. Linda: Visst är det :).

    Kram

    Cahrlotta: Tack snälla för rara ord :). Härligt med ny vit fin iPhone också, almanackan hittar du i app store sök bara på väggalmanacka 2011 så finns den att ladda hem gratis!

    Lycka till!

  9. Superfina bilder!! Vårt nya kök har vita, högblanka luckor, vitt kakel och rostfria vitvaror. Vi är jättenöjda! Vi blev också varnade för att fingeravtryck och kladd skulle synas mycket, men upplever inte alls detta. Det kladd som blir från barnfingrar på kyl och frys är lätt att torka av (våra vitvaror är från Elextrolux). Go for it!Kram från Monica

  10. Väldigt väldigt fina och finns något tilltalande i alla tre. Mitt tips för omfix av luckor ring en lokal lackerare och fåpris om det inte är så många luckor så kan det va värt det -att-göra-själv är en god idé om man har tålamod…:)(det hade inte jag, blev galen på allt underarbete)Ska bli kul att se ert kök när det är klart.Ha en finemangmidsommarhelg. //Anne O

  11. Monica: Härligt att höra, Tack :).

    Kram

    Anne O: Tanken var att lämna de luckor vi har idag hos en lackerare för att få dem vita. Men efter tre samtal till firmor i staden som gör sånt så visade det sig vara dubbelt så dyrt att lackera om dem som att köpa nya. Det känns trist för det hade varit fint att kunna återanvända dem. Men förmodligen så säljer vi de vi har och köper nya istället.

    I vårat förra kök så lackade vi om dem, de blev fab och kostnaden var helt ok. Men det var 6 år sedan.

    Det samma önskar jag Dig!

  12. Jag ville bara säga att jag dreglat på “lekstugemöbler” på Blocket, i Gävle :) Och man svänger ju inte bara iväg 21 mil eller så…. hade ju kunnat be dig förvara dom, haha……

  13. Att måla om fungerar bra så länge de är i hyfsat skick, dock penselmålade vi en gång och det blev inte lyckat-färgen sprack i skarvarna efter ett tag. Nu är de sprutmålade och det blev finfint och ganska enkelt att göra själv.

  14. Anna: Aj aj det var illa. Hoppas att det löste sig :).

    Petra: Aha, så ni sprutlackerade själva alltså? Spännande :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *