Tapeter – Igen

Snart är hemmet i ordning igen efter rusten i badrummet. Så skönt. Det blev jättebra och vi är så glada att slippa bo i byggdamm även om det bara är till efter påsk. Då kör vi igång projekt pimpa kök! Stommarna är helt ok så de behåller vi och lämnar in luckorna för lackering. Kompletterar med två skåpdörrar i vitrin, kaklar om samt sätter upp en fläktkåpa. Pricken över i blir ny ny tapet, så nu är jag där igen. I valet och kvalet om vilken jag ska välja. Kombinationen kommer bli vita väggar, grå fondvägg (matplats) samt att man ser hallen med den blå tapeten. Jag väljer mellan dessa fem.

Tapeter till köket

1. Den gröna från Farrow & Ball som jag kikat på tidigare dök upp igen i och med ett reportage i en tidning där de hade denna sköning i ett sovrum. Grönt ÄR skönt. Igen! 2. Vit med blå blommor. Denna har jag redan varit inne på att jag kan tänka mig just i köket. 3. En tapet till som jag varit svag för ett tag, Ralph Laurens Cottage Toile i blått. Läcker! 4. Sparad inspirationsbild från Alvhem. Jösses så fin den är tapeten från Zoffany. 5. Vi avslutar med en fining från till från förr, denna från Eco. Jag kan tänka mig dem alla. Johan lika så. Dagens i-landsproblem är ett faktum :). Tips?Så här såg köket ut när vi köpte (och på det stora hela idag också).Bild: Eget collage med bilder från länkade företag.

signature

13 comments

  1. Spännande! Jag gillar alla tapeterna så jag har svårt att välja, alla är verkligen fina. Jag gillar 1:an men skulle nog välja en blå när det kommer till kritan, 3:an eller 2:an..

  2. Åh, jag håller också på att välja tapet till kökets “stora vägg”, och övriga är ljusgrå enfärgade. Så tack för tips!!

  3. Hmm…mina favoriter är helt klart 4:an och 3:an, lycka till med väljandet! Kanske slutar med en helt annan i slutändan?? ;)

  4. Åh, det var inte lätt – alla är jättefina!Välj en med magen, då brukar det bli bra. Måste bara få berätta att av en slump såg jag en alldeles underbar tapet i går, var på lunch med en god vän på en folkhögskola (nyrenoverad) och på väggen mitt framför buffébordet hänger en tapet jag se många gånger i tapetprovs väg. Jag lovar att den är minst10 gånger finare på väggen! En Sandbergstapet med namn Christophe. De hade den svarta varianten på ett ställe i “bufférummet” och den vita varianten i glasverandan där man också kunde sitta. Låter kanske lite tokigt men det var hur fint som helst! Skulle nog aldrig valt den genom att se tapetprovet, men nu måste jag “nog” bara hitta ett ställa att tapetsera om…:)

  5. Alla: Tack snälla för hjälpen! Jag velar just nu mest mellan trean och femman och fortsätter antagligen med det tills imorgon när jag måste beställa den ;).Erika: Den är fantastiskt fin den tapeten. Ska kika på den igen, Tack för tipset :).

  6. Nr 4 såklart! Med lite mer värme och liv än de andra. Den kommer att bli som ett smycke på väggen medan de andra mer “försvinner” – men det är som alltid en fråga om vad man är ute efter! ;D Lycka till!

  7. Hej! Nummer 5 är min favvo bland dina val. Jag tänker mig hur den ser ut när man tex sätter upp en tavellist, kommer receptboken/tavlan försvinna mot tapeten. Den här känns som den passar med alla träslag, mot vitt, mot svart. Lycka till med vilken du än väljer. :)/Katarina

  8. Nostel Priori från Zoffany (4) är helt magisk tycker jag. Tyvärr är den också väldigt dyr. Kanske kan jag inspirera med “park” ur Intrades Classic Serie som vi har i vårt sovrum på landethttp://solakra.blogg.se/2010/april/nyinkop-till-sovrummet.html

  9. Nummer fyra är finast, men ärligt? Det är inte en kökstapet, i mina ögon…Alldeles för ljuvt romantisk mer sovrum, faktiskt.2,5 och 3 är alla fina till klassiska nordiska ränder och rutor och trasmattor och pellisar på fönsterbrädan.Fina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *