Lösningen?

Blommor är lyx för mig. De är ofta just blommorna som gör inredningen komplett, dessutom så speglar de årestiderna så tydligt. Över jul och så nu på våren är det mest lökväxter här hemma, Johan har dock satt stopp för tazetter då han tycker de lukta bedrövligt. Han har en poäng där förvisso.

Klocklilja

Sen har vi dottern som blir tokig om hon ser, eller ens anar en blomfluga i antågande. Vi har tidigare provat ättika, men även här sa maken nej till lukt. Det gick sådär med tändstikor så nu provar jag Leila Lindholms husmorstips. Vitlök.

Vitlök

Med lite tur så är det lukfritt för maken och flugfritt för dottern sedan så vi alla kan njuta av vårens blommor på riktigt här hemma. Pelargonerna ser ut att ha klarat vintern här hemma med i år så snart byts lökar ut mot några nya Mårbacka pelargoner och med det byter vi årstid. Vackert.Min favoritblomma här hemma just nu, en skir Fritillaria/Klocklilja. Helt otroligt vilken livskraft det finns här, den bara står och står. Blomma efter blomma slår ut. Jag köpte denna då det snudd på bara var lökarna som stack upp ur jorden och den kostade blygsamma 19 kronor. rekommenderas!Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

8 comments

  1. tinajo: Jo lite jobbiga kan de absolut vara och jag slipper dem gärna också så klart. Men Astrid blir gladast om de försvinner. Blommor is da shit :). Tack!Frk Nyfiken: Gör det? Då blir det lössnus som detta inte håller. Tack :).

  2. Äppelcidervinäger i ett glas med lite yes diskmedel i. Man får ställa glaset bredvid & det kommer ligga flugor däri… men det brukar funka riktigt bra. Har just fått använda tricket vid en halvt ihjälvattnad & flugbebodd växt..Lycka till!Maggan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *