Nyshoppat!

Lite mot bättre vetande så köpte jag mig ett olivträd på CityGross igår. Prislappen på rimliga 89 kr gjorde mig modig. Jag har haft olivträd tidigare men det slutade inte bra. Nu är det nya tag och denna gång har jag läst på. Den vill ha mycket sol och mycket vatten. Tydligen så trivs den även ute dagtid på våren och sommaren, men till kvällen vill den in igen. Detta står på lappen som fanns med plantan. Sen googlade jag lite och då framgår det att de avskyr riklig vattning, den vill ha det torrt om rötterna. Någon som vet vem som har rätt?

Olivträd

Jag köpte också det nya nummret av LagaLätt. Jag har prisat denna tidning tidigare och nu är det dax igen. Enkla recept gjorda på basvaror och vackra bilder är den bästa kombon. Alla nummer är fina, men vissa står ut lite extra. Detta nummer tyckte jag gjorde det. Mandel – och majspannkakor, Räkor i helt sås samt Comfort foodsvenska för att fresta lite. En keeper här hemma!

Nya laga lätt

Glöm inte att tävla!Fotografi: Helena – En mammas dag. Tidningsbild från länkat företag.

signature

10 comments

  1. Hej!Olivträdet vill stå i sol, lagom med vatten, vill torka mellan vattnngarna utomhus!Planteras i en inte allt för stor kruka i medelhavsjord/citrusjord.Olivträdet kan stå ute om det inte blir för kallt, men du behöver inte ta in det på kvällen om det är sommarhalvåret. De ska övervintra inne i ljust men svalt rum. Jag har mitt stora i förrådet och det mår bra där, inomhus är jag tveksam till då det kan bli för varmt vid denna tid på året

  2. Grattis till ditt fina lilla träd!Jag har ett stort olivträd (ca 1 meter högt) som jag otroligt nog lyckats få att överleva inne i mitt vardagsrum hela vintern. Trädet införskaffades förra våren och bodde på balkongen i vår gamla lägenhet. I höstas flyttade vi till större lägenhet mitt inne i stan utan balkong. På vinst och förlust tog jag in trädet . Hade läst överallt att de vill stå svalt och ljust- så jag trodde aldrig det skulle klara sig inne, men det har det gjort. Och då har det inte ens stått vid fönstret utan vid en vägg inne i rummet. Nu i januari började det till och med komma gröna skott på det(!).Expediten i affären sa att olivträdet vill ha MYCKET vatten och att det vanligaste misstaget folk gör är att vattna krukan för lite. Jorden i krukan är sandblandad, och lyfter man krukan känns den därför tung, även om växten är torr. Mitt stora träd har fått stå i en ytterkruka med ca 5 cm vatten på botten av krukan sedan jag tog in det. Det får liksom dricka så mycket det vill, och det verkar fungera fint :)Lycka till!

  3. Jag har oxå lyckats att övervintra ett olivträd inomhus (normal rumstemperatur) nu under vintern. Jag vattnar det kanske 1 gång i veckan eller varannan vecka och då ganska rejält. Det står på golvet vid ett stort fönster och får mycket ljus – det verkar trivas :)

  4. Jag köpte olivtäd förra våren och hade inne, alla blad föll av… De gillade inte den torra luften. Så planterade i vanlig blomjord i stor utekruka och de växte som ogräs! De gillar vatten! Men skadar inte om de får torka upp ibland. Nu står mina träd och har stått hela vintern intill husvägg ute men under tak och ser jättefina ut! Så vattna, stå i sol men ej vid element hade jag kört på. De är grymt fina olivträd. Snygga krukor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *