Pang pang kakor

Dessa kakor bakade jag och Astrid flitigt för något år sedan. Sen föll de i glömska en tid, men nu är det hög tid igen för Pang pang kakor som de kallas här hemma. Receptet är signerat Leila Lindholm och heter egentligen:

Cowboy Cookies

För ca 20 härliga kakor behöver du detta:

120 g rumstempererat smör1 dl råsocker1 ägg1½ dl vetemjöl½ dl havregryn½ tsk bakpulver½ tsk salt100 g vitchoklad (Funkar med annan choklad också)

Och gör si som så här:Vispa smör och råsocker krämigt. Rör i ett ägg. Blanda i mjöl, havregryn, bakpulver och salt. Hacka chokladen och blanda den i degen. Rulla in kakdegen i plastfilm till en 5 cm tjock rulle och frys i 30 min. Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och lägg kakorna på bakplåtspapper. Grädda i 180 grader i 8-10 minuter.

Låt kakorna svalna en liten stund och gå sedan loss på dem tillsammans med en kopp varm choklad. Heavenly :).

Detta recept samt ett gäng till hittar ni Här! Fotot från samma sida, kludd av mig.

signature

10 comments

  1. Caroline: Tror att det var så det började en gång i tiden, med Johanna Westmans Pangkakor. Sen har det fortsatt på den linjen ;).

  2. Tack för alla bra och barnvänliga tips! Med en ständigt baksugen 9-åring hemma är det extra välkommet. Du inspirerar även mycket för egen del. Har precis “klickat” hem fina knoppar från inreda.com efter att ha sett hur fina de var på ditt skoskåp. Jag har den lite lägre varianten av samma skåp i min hall.

  3. Pauline: Det är samma här, ständigt redo för bak. Det är härligt med fest i vardagen som Astrid brukar säga. Aj så bra de är de där skoskåpen, jag förstår inte varför jag väntat så länge med att köpa ett. Inte en sko att snubbla på längre. Så fin din kommer bli nu med nya knoppar. En helt ny möbel :).Tack så mycket för snälla ord ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *