Nu har vi provat!

Inför förra julen hade Pernilla W ett matlagningsprogram som hette Pernillas Jul (så klart). I det första programmet så lagades Ingerfärskyckling med julmustsås och ungsrostade rotfrukter*. Denna julmustsås blev jag otroligt nyfiken på och hade planer på att prova. Men så flytta de vi och receptet föll i glömska. Men i helgen så har vi provat :).

Julmustsås

Det är ju inte varje dag som man gör sås på julmust så man vet ju inte riktigt hur det ska smaka. Vid första smakningen när såsen stod på spisen ska jag erkänna att jag var mer än en smula orolig. Det smakade inte så ljuvligt som jag hoppats om vi säger så. Men denna rätt är ett teamwork, sås + kyckling + rotsaker = Lycka! Här kommer såsen till sin rätt och det fungerar underbart.Något att prova i jul!* Vi hoppade över den skivade ingefäran i kycklingen och hade lite ovanpå istället. Sen så använde vi inte två krukor med örter, en tyckte jag var tillräckligt. Det blir lite för många smaker som trängs annars.

signature

3 comments

  1. Instämmer! Jag hittade denna kycklingrätt via min svägerska och då kom receptet från Arla. Lagade den förra vintern och den blev snabbt en favorit!! Tänkte faktiskt på den häromdagen då det var ett tag sedan jag lagade den senast, dels att jag ska laga den snart igen och dels att det är den blir perfekt i mellandagarna då vi har besök av släkten och många tröttnat på julmaten. http://postadresstorslanda.blogspot.com/2009/12/kyckling-i-mellandagar.html

  2. Postadress Torslanda: Åh, är det ett Arla recept från början. Bästa Arla :). Det blir samma här, en sväng till i mellandagarna!Så gott!

  3. Mmm min favoriträtt, åt det senast idag faktiskt. Fungerar lika bra med torkade kryddor och såsen gör jag lite annorlunda (en creme fraiche, en dl must, lite soya och sen krydda efter smak med timjan, rosmarin och ingefära. Krämigt och gott). Coca cola fungerar lika bra när det inte finns must att köpa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *