Ny tradition

Ensam hemma

Astrid är en duktig läsare, hon är nogrann och nyfiken. Men det tar liiiite för lång tid att läsa för att hinna med att se textremsan på tv. För att råda bot på det och för att komma ikapp att hinna med de två sista orden på nedersta raden så har vi startat upp en ny tradition. Söndagsfilm. Oftast har vi valt nyare filmer som även finns dubbade och kört med engelskt tal och svensk text, men roligare är det när man hittar de där guldkornen från förr i DVD – lådan hos CityGross. Som härom veckan när vi fyndade Ensam Hemma. Den är både rolig och spännande om man snart fyller 8, dessutom så ligger den helt rätt i tid med sitt jultema. Hela familjen hade en mycket trevlig stund. Rekommenderas varmt. Både tradition och film.

Quote

Nu vill vi se fler så klart, men jag kommer inte på så många fler just nu som har glimten i ögat och några år på nacken. Men jag vet ju att det finns massor. Har ni några tips?Bild: Originalbild samt text från imb.com, pillat med av undertecknad.

signature

12 comments

 1. Hej
  Jag tänker att filmerna om hunden Beethoven kan passa och så
  Air Bud som handlar om en Golden Retriver hund. Rekommenderas
  varmt.
  Saknar den tiden med barn som vill se film tillsammans och vara stora
  och kunna läsa texten själva
  En annan film jag kom på nu är En Prinsessas dagbok
  Lycka till!
  Lena

  Lena: Men så många bra tips, Tack! Beethoven känns gjuten till vår hundtokiga tjej!

 2. Nu har ju jag en åttaårig kille så de kanske inte uppskattar precis samma typ av film. Men jag hade stor behållning av att kolla på Karate Kid igen.

  Bodil: Nu gjorde du min man mycket glad, Tack!

 3. Kanske mest för Astrid, men jag har för mig att jag gillade “Min tjej”. Var han med där också, Macaulay Culkin?

  Johanna: Visst var det han också, aj så jag grät när jag såg den. Sniff!

 4. Jeg elsker også denne filmen og har den på dvd! Synes jo dere må ha nr 2 også da, når han blir lost i New York. Den første er jo alltid best da, men … :)

  Hva med den grisen Babe? Den er vel ganske søt :)

  Mette: Absolut, vi får lov att prova 2:an också :). Åh, den lilla grisen Babe, så klart vi måste se Babe. Speciellt nu till jul :).

 5. Håller med camilla. Neverending story är superfin. Men det ska vara originalfilmen inte den nya som kommit ut.
  /Anne

  Anne: Har det kommit en ny, den har jag missat. Men det kanske var tur det då :).

 6. Ensam hemma är fortfarande en favorit jag ser i juletid varje år trots att jag med mina 25 år nog ska tillhöra de “vuxna” numera . Så jag slog till och köpte boxen med alla fyra filmer på cdon när jag hittade den i deras julkampanj för bara 99 kronor häromveckan. Ett litet tips om fler vill slå till! =)

  Jag vill passa på att tacka för din fina blogg nu när jag skriver en kommentar också. Jag har hängt med som läsare i flera år, men det är nog första gången jag kommenterar hos dig. Tack!

  Sandralinnéa: Så roligt att du lämnar en kommentar :). Jag gillar den första massor, men vet inte om jag sett 2:an så det får vi fixa. Men hur är 3:an och 4:an, funkar de?

 7. Nu är det jul igen med Tim Allen är en av mina julfavoriter och passar barn bra. Den brukar också finnas i 59 kronors lådan :)

  Juliana: Det är en klassiker, så sant :).

 8. Vi har rätt många bra textade familjefilmer, vi kanske kan bytlåna lite?

  Har ni sett månprinsessan exempelvis?

  AnnaMaria: Tack! Det låter som en bra idé. Vi har inte sett månprinsessan, spännande :)./ Helena

 9. Ettan och tvåan är lika bra båda två, trean och fyran är väl inte fullt lika bra då skådespelarna bytts ut, men om man inte ser dem för ofta tycker jag de har sina ljusglimtar och fungerar med. Sedan kanske barn uppskattar dem mer även om det är andra skådespelare, det har jag lite svårt att bedöma :)

  Sandralinnéa: Jag är övertgad, och nyfiken blir jag nu också på de lite nyare två. Astrid kommer säkert gilla dem massor, Tack för tips och info :)./ Helena

 10. Vi har precis sett Edward Scissorhands, mycket uppskattad av hela familjen. Imorgon kväll blir det Familjen Addams.

  Och jag misstänker att vi kommer falla till föga för sönernas tjat om att se Ensam Hemma, igen…


  emma: Åh, Johnny Depp. Så länge sedan det var jag så den filmen. Tror jag har den kvar på VHS. Jag får leta. Familjen Adams känns ju klockren, den måste vi också spana in. Go for it med Ensam Hemma, den är faktiskt riktigt gullig :).

  / Helena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *