Tårta på en tisdag

I söndags när vi var hos mina föräldrar så bläddrade jag igenom nya Allt i hemmet. Fylld med vackra hem och trevliga recept i julens tecken. Bland annat så var Monika Ahlberg med i ett reportage och berättade om hur hennes jular ser ut. Till reportaget hörde också detta recept på Chokladtryffeltårta {med saffran & fikon}. Egentligen så är det inte en kaka man bakar och avnjuter en tisdag, men jag kunde inte hålla mig.

Så gott :).

Jag är tyvärr inget fan av saffran så det hoppade jag över och några fikon hade jag inte hemma, men i övrigt så är det samma recept. Ett extra plus får tårtan då den är det bakad helt utan mjöl. Sådana recept är guld då man inte äter gluten som jag. En bit med lättvispad grädde och ett glas rykande varmt te gick med lätthet ner på baksidan i det härliga solgasset. Receptet på den urgoda tårtan (kakan)  hittar du här! Vi kommer garanterat att baka denna igen under julhelgen.Glöm inte bort att tävla om de vackra skålarna!Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *