Morötter

Fina men små morötter

Vi var lite väl sena i år, fröna kom i jorden först till augusti och i ett lite för litet bo dessutom. Men, det blev lite morötter av Astrids frön. Inte så att det räcker till en god soppa men väl till lite snacks.

Fina morötter

De är otroligt söta i smaken och Astrid är stolt som en tupp. Att skörda egna morötter blev en mycket fin start på en annars regnig torsdag ?.Fotografier: Helena – En mammas dag.

signature

11 comments

  1. Vi fick en liknande skörd för några veckor sedan. Ska komma håg att gallra dem till nästa år så blir de kanske lite större :)

  2. Lina: Visst är de söta :).Kram KramSarah: Nej de är försöta för att gå in någon gryta eller så, knapas på de bör :).Ida: Kan vara det också, inte bara för trångt utan för tätt också. Vi gör om och gör rätt nästa år :).Karin: Tack för förfrågan, men jag är lite rädd för Ullared … Jag hoppas att du får ihop några tjejer som vill följa med. Lycka till!Josefin: Visst är de :).

  3. Hej Jag måste få fråga en sak. Jag var nyligen i Gävle för att kika lite på hus, inför en framtida flytt. Jag tyckte att det var mycket “Tall mark”, dvs trädgårdarna såg ganska torra u med barrträdt. Är det en riktig observation eller finns det områden med mer vanlig trädgårdsjord? Jag vill ha en stor trädgård med massor med fruktrträd :-)

  4. Åsa: Jag tror att det är en kombo, bor man mer centralt så är det mer “o-talligt” medans om man bor lite mer utanför så är det lite mer tall. Så i tex Hemlingby, Olsbacka, Fridhem, Villastan mfl är det fruktigt. Medans i Hagaström, valbo, Bomhus mfl så är det lite “talligare” men absolut inte så illa att man inte kan odla frukt där. Det funkar finfint, det har jag minsann sett hos vänner :).Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *