Funkar det?

Ny brödrost?

Vår brödrost och jag måste göra upp. Ska vi linka på eller ska vi göra slut? Brödrosten av märket Princess inhandlades av mig och Johan för massor av år sedan. Dyr var den minns jag, och så snygg jag tyckte den var. Tycker jag i och för sig fortfarande. Men nu har den börjat trilskas, rostar bara på ena sidan eller så tar den i från tårna och bränner på. Jag skulle väldigt gärna vilja ha en rostfri från Dualit nästa gång. Men de är rackarns dyra. I England kostar de över tusenlappen mindre, men de har ju andra elutag där. Kan man få det att funka med adapter tro? Någon med elkoll där ute? Åh, så jag vill att det funkar med adapter :).Bild: Lite piff av mig på en bild från Dualit.com.

signature

21 comments

 1. Åh jamen den önskar jag mig med:) Vår börjar med göra sitt…Återkom gärna med hur det är med adaptern! Jag tror de har annorlunda om jag inte minns fel från när vi var där sist men en elektriker kan säkert byta den…ska fråga min alldeles egna handyman;) Jag återkommer:)kram M

 2. Erm.. jag bodde ju ett antal år i London och när jag o exet splittade så var han bussig nog att byta ut kontakten på alla mina elektriska prylar till sånt som skulle funka här i Sverige, bl a en hårtork som jag använder i stort sett dagligen (den har 10 år på nacken). Så ja.. på den tiden var det iaf annorlunda kontakter.

 3. Här gick OBH Chili brödrosten sönder nyligen. Spaken bara åkte av.
  – Titta om det går att laga, sa jag till mannen. Sen åkte brödrosten ner i sin låda. Ska jag tolka det som att han inte kan eller?

  Nåväl, jag har tittat på Dualiterna även jag men nja, dyrt!
  /M

  Minks: Haha, det där känner jag igen ;)./ Helena

 4. Jag har en ljusblå och den är hur söt som helst och står på köksbänken som ett litet smycke men………. tyvär är den inte så bra på att rosta bröd! Första omgången blir jättebra, andra mindre bra och sen måste den “vila” ett tag om man inte vill ha lite fesljumma svagt gulfärgade mjuka rostbröd. Men som sagt fin är den ju :-)

 5. Hej!På forntiden (läs 90-talets början ) vet jag att när man köpte sig ex.vis en kettle i England så levererades de utan plugg. Man var alltså fri att sätta dit den som man själv ville ha. Kolla dock med en elektriker!

 6. Jag vet inte om det funkar med adapter, men jag skulle tänka mig noga för innan jag köpte en elpryl från utlandet. Om den går sönder eller om det blir något elfel lär ingen garanti gälla. Kanske är det bättre att bita i det dyrare äpplet och köpa hemmavid i alla fall.Jag har en gul Dualit, den är 11 år och har fungerat felfritt i alla år. Den rostar underbart fint och låter hur mysigt som helst när den jobbar. Den kostade visserligen en slant men det har jag tjänat igen flera gånger om jämfört med hur ofta man får byta billighetsvarianterna.Slå till! Kram Anneli

 7. Hej Helena!Det fungerar alldeles utmärkt med adapter! Jag köpte en KitchenAid i england för några år sedan och kör med adapter. Varma hälsningar,Caroline

 8. Jag har ingen aning, men jag vet att om min lägger av så är det en Dualit som införskaffas till det här hemmet! Det är vi väl värda!! (??) =).

  Kram

  Anna

  Anna: Absolut, Vi är alla värda en finfin Dualit :).Kram/ Helena

 9. Vi har en Dualit som vi har köpt från England. Vi köpte ny sladd och kontakt till den från Dualits agent i Sverige (tror jag att det var). Vi har haft den i flera år och den fungerar alldeles utmärkt. Ett tips jag kan dela med mig är att köpa till gallren som man stoppar i och gör alldeles underbara toastar med, mums!

 10. Hej Helena,Har en Dualit brödrost som är köpt i England som min sambo bytt kontakt på, så det är inga problem, bytte till en likadan svart gummi sladd med en vinklad kontakt. Snyggt blev det. Men ett men…jag tycker att det är dåligt att man inte kan avbryta rostningen med en knapp, som man kan med de flesta brödrostar, utan då fortsätter den att gå och man måste vrida till baka vredet…hmm nu blev det mycket. Så funkar min i alla fall, kanske är ändrat på nya. Men snygg är den, och mackorna blir rostade;). //Sanna

 11. Oooh yes. Det fungerar utmärkt med adaptera. Jag har en kitchen aid (röd) som fungerar ypperligt och rostar så bra! Speciellt med de tillhörande gallren. Och som du säger, stor skillnad på pris. Lycka till med brödrost!

 12. Alla: Men åhh så ni är bra! Tusen Tack för all info, nu börjar det svåraste … Övertala maken :).

  Kram alla fina!

 13. Hej!

  Jag är nästan säker på att jag såg en Dualit brödrost på Cerveras sommarrea igår.

  Kommer inte ihåg om det var just den modellen du söker, men det kan vara värt ett försök!

  Lycka till!

  Mi: Tack för tipset, det ska jag följa upp redan idag :)./ Helena

 14. Har en rostfri Dualit som fungerat alldeles utmärkt med adapter i ett 10-tal år nu. Snygg och rostar alldeles utmärkt, har aldrig haft några problem med den.

 15. Hej! jo du kan klippa av den andra kontakten och skruva dit en ny själv, eller “J” kanske skall göra det, eller ta hjälp av en vän ;)

  Emil: Haha, jag bara chansar här … Men jag tror att risken är stor att han tar hjälp av en vän. Så se upp :)./ Helena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *