Vår sittbänk

Jag lovade att visa bilder på vår sittbänk vid matplatsen som nu är helt klar (nåväl, snudd på i alla fall). Det som saknas är riktiga överdrag till dynorna.

Sittbänk 1

Den blev jättebra, mycket bättre och större än jag vågat hoppas på. Nu kan vi sitta 10 personer runt bordet och umgås utan problem. Bara en sån sak :).

Sittbänk 2

Hörnet är min favoritplats, om man sitter där ser man varenda vrå på hela entréplan. Vi har målat alla vägar utom en vita. Fondväggen målades i en färg som såg ut att vara lite gräddig men som blev gul när den kom upp på väggen. Jag är inte helt hundra här, men för nu får den vara.

Sittbänk 3

 

Jag letade länge efter dynor som passade i storlek. Tillslut köpte jag dynor som man annars har till solstolar hos Jysk på deras Sale. Nu ligger det lakan på dem, men tanken är att sy (läs: Be min mor sy) slitsarka överdrag i en diskret färg.

Sittbänk 4

Sittbänken är byggt som 4 individuella lådor så att man ska kunna flytta den om man vill. Att de inte sitter ihop egentligen döljs av panelen som sitter på framsidan. Lådorna är byggda i Mdf och sedan så är de klädda på framsidan (samt sidostycket) med panel en sk Panelskiva{n}. Den samma sitter på den långa väggen. Panelskivan funkar smidigt att måla på, men jag målade ett extra lager så det skulle täckas riktigt.

Sittbänk 5

Alla 4 lådor har lock som går att öppna. Här finns en hel del förvaring med andra ord. Två lådor är vikta till julsaker, övriga två är än så länge tomma. Men det är bara en tidsfråga det ;). Vi valde att inte ha en list för tavlor som avslut på panelen då det såg lite jobbigt ut. Lätt att slå i huvudet kanske? Vi har inte heller en list som håller dynorna på plats utan de löste vi med halkmattor under istället. Även det främst pga komfort. På tal om den som spar hon har så har jag sparat invändig målning till en annan regnig dag ;). Vägen hit: Mäklarbilden, här kändes det som en rätt trång hörna minns jag. Det är vinter och vi har nyss flyttat in, det känns ok men planen på sittbänken gror i tanken. Sist men inte minst den härliga inspirationsbilden.Cred & stort Tack till Johan och Emil. Utan er hade sittbänken förblivit ett litet frö i mina drömmar ♥.

Fotografier: Helena – En mammas dag.

signature

25 comments

 1. Vilken förändring om man jämför med mäklarbilden (fruktansvärt dyster)! Det här blev ju så fint!!! Jag skulle också behöva en Johan och en Emil tror jag ;) Lycka!

  Någon har säkert frågat förr (kanske var det till och med jag) men den stora Domestic Bazaar skylten, var kommer den ifrån?

  Victoria: Skylten är min favorit här hemma, en av dem i alla fall :). Den är inköp hos Uthuset i Stan här i Gävle. Vi köpte den samma dag som vi fick nycklarna till detta radhus. / Helena

 2. Tack för tydliga bilder! Nu fick jag mitt lystmäte:)Ser jättefint ut!Hälsningar Anna-Clara

 3. Så fint det blev! Så roligt att få förverkliga en tanke man haft ett tag.Praktiskt också med förvaringen, det kan man aldrig få för mycket av.

 4. Jag undrar var den lilla svarta vägglampan kommer i från. Jätteglad för svar! :) Hälsning från Gävle

 5. Hej! Det blev jättefint!! jag har också ett runt bord i köket..ett riktigt fint bord med marmorskiva ifrån Italien… och det skulle passa bra med en sittplats som du har till det..tack för ett bra tips!!Kram ifrån Gävle

 6. Hej Helena!Vad läckert det blev! Jättefint! :) Härligt att kunna få plats så många runt ett och samma bord. Jag kan tänka mig att det där kommer att bli familjens absoluta favoritplats? :)Ha en fin dag!Kram Lotta

 7. Alla: Tack så mycket för glada tillrop :). Det är så härligt med många sittplatser, vi har alltid haft det så trångt i köket (där vi bott tidigare) och våra stackars gäster har suttit rätt illa. Men nu är det slut på det :).

  Anna – Clara: Japp, nu är det bara att börja snickra ;).

  Frida: Den finns hos Mio.

  Kram till er alla!

 8. Oj vilken mysig liten hörna!! Verkligen inspirerande :)Kika gärna in på min inredningsblogg och ge supergärna feedback. Skulle uppskattas enormt!Ha de bra // Anni

 9. Det där blev ju supersnyggt! Måste vara jättebra att ha så många sittplatser och förvaring kan man ju inte ha för mycket av.Kram Pernilla

 10. Så himla bra det blev! Så inspirerande att läsa din blogg. Kastas från ena idén till den andra i vad man kan göra om här hemma.

 11. Mnja, om jag får säga, så ser det rätt så ofärdigt ut. Alla de vita stolsöverdragen ser ut som för hundra år sedan när man ville skydda en mer dyrbar och finare klädsel inunder med billiga enkla överdrag. Våga liite mer färg, så blir det mer inbjudande (tycker jag då, alltså). Vita väggarna är ok, men när även allt det andra är vitt så blir det hela bara som en enda anonym vit yta utan något spännande och personligt som sticker ut och säger: här bor “En mammas dag-Helena!”. Det ser tyvärr copy cat ut, det här finns ju i vareviga blogg. Så bättre kan du!!! :-D /Flisen.

 12. Flis: Stolarna är typ hundra år … Eller i alla fall 5 år. Och från Ikea. Blir nog inte kvar för alltid men med kletiga barnhänder så är de perfekta för nu.

  Blir mer färg, massor med mer färg. Men då vi bor litet och har en öppenplanlösning så är jag precis som du säger för feg för att klämma i här också, korrekt ;).

  Just nu är sittbänken i sig ny, och den gillar jag massor. Vi får ÄNTLIGEN plats. Hurra! Sen finns det alltid saker och ting som kan bytas ut och fixas till, men så är det alltid. Första fix är att lösa bättre överdrag till dynorna. Sen om det ser copy cat ut så är det ju inte så konstigt, för det är ju precis vad det är inspirationsbilden har visats upp flera gånger.

  Kommer att lösa sig ska du se :).

 13. Vilken förvandling matplatsen genomgått! Snyggt och praktiskt! Har själv funderat på att bygga nåt liknande i vårt kök. Och efter att ha sett ert resultat så får jag nog spara dina bilder som inspirationsbilder för framtiden. :-)

 14. Hjälp så fint! Blir så inspirerad! Tusen tack! En fråga, om du har tid och lust, vad byggde ni för djup resp sitthöjd? Vore superbussigt om du ville tipsa. Tack och ha en fin dag!

  Jenny: Så roligt att du blev inspirerad :). Jag har inte måtten till hands just här och nu, men vi utgick från höjden på en stol och så la vi till lite i djup för att få plats med kuddarna. Hoppas att det kan hjälpa dig lite på vägen. Annars kan jag ge dig de exakta måtten på måndag.Trevlig helg!/ Helena

 15. Hi,
  I am not a follower of your block. I’ve just discovered it when I was checking for ‘sittbänks’ and I loved yours. Maybe you have already mentioned in your previous posts but may I ask who made this one? I am a foreigner living in Sweden and it is not easy to find your way here when it comes to the handwork. :(
  Thanks in advance,
  öz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *