Juli

Idag välkomnar vi juli, Hipp Hipp! Regnet hänger i luften även idag och jag skulle inte bli förvånad om vi får lite åska nu i eftermiddag. Det blir ju lite hattigt med bloggande så här på sommaren. Man får ta den stund som bjuds och göra det bästa av den. Då jag nu kommer att lysa med min frånvaro* några dagar i helgen så kör jag några tips här rakt upp och ner:

Juli x 1

Det är sommar nu och man vill ju helst inte tänka på den stundande hösten. Men jag höll andan och klickade lite idag på morgonen. 1. Blus från H&M med roliga rosetter. 2. Denna hårsnodd är inte hemklickat men väl nyinhandlat. Finns hos KappAhl för 39,50:-. 3. Kofta med fina detaljer, även den nyhet hos H&M idag. 4. Boots gillar jag mycket. Igår slängde jag ett par som gått några mil för mycket och tänkte nu prova på dessa till hösten. (Ellos erbjuder 30% om man uppger 220006)

Juli x 2

Elloskatalogen damp ner i brevlådan igår. Bäst gillade jag lampsortimentet. Bland taklamporna skulle jag kunna tänka mig följande. 1. Vi har en ganska stor köksö som idag saknar belysning, denna skulle passa in jättebra tillsamans med det ruffa golvet. 2. Nu har Astrid en “kristallkrona” i sitt rum, men annars skulle jag överväga denna. Tänk så fint mönster det skulle bli på väggarna.3. Denna känns robust och snygg i teorin, skulle vilja se den live och se om den är så fin som jag hoppas.

Juli x 3

Idag är det 1 juli och idag hoppas jag att vi är många som bär vitt:80 procent av världens barn utsätts för våld i hemmet. Att slå barn ses fortfarande på med överseende i många länder, särskilt om det görs i så kallat uppfostringssyfte. 1 juli kan alla uppmärksamma dessa barn och visa sitt stöd genom att bära något vitt.

Juli x 4

Mat i sommartider är inte helt lätt, det har vi avhandlat tidigare. Just nu har vi dock flyt på den biter här hemma tack vare den underbara boken Middag hos oss Förgyll vardagen och förenka festen. Jag tycker om allt med denna bok, de vackra bilderna, de enkla recepten och det familjära budskapet. 5/5 från mig. Igår åt vi denna Citronpasta igen, denna gång med fläskfilé till. Här hittar ni några recept ur boken. För oss som inte tål gluten fick jag en jättefin bok igår, Glutenfria bröd och bakverk för hela familjen. Rekommenderas varmt.Ikväll drar också Ernst igång sitt program och bjuder även han på lite ätbart som sig bör. Vet inte om jag lockas så mycket av kombon jordgubbar och mögelsost, men jag trodde å andra sidan inte på kombon grönmögel och pepparkaka heller men det visade sig vara en riktigt hit :).Nu önskar jag er alla några riktigt fina sommardagar så ses vi snart igen!?* Men bara från bloggen så tjuvar och annat löst folk göra sig icke besvär denna gång ;).Bild: Egna collage med bilder från ovan länkade företag.

signature

6 comments

  1. Tack för skotipset! Ska genast kika in på Ellos och spana in dom. Har sett et par liknande hos Nilsons, men lite för hög klack för min smak.:)Carolina

  2. Det där lät ju jättegott! Perfekt lunchmat eller som fräscht tillbehör till något grillat. Ska nog provas redan idag :).

  3. Åh citronpastan låter otroligt smarrig, den ska vi prova i helgen. Utan att ens ha smakat tänker jag att den kan passa tillgrillatkycklingfileerskaldjurTack för en inspirerande blogg, trevlig sommar!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *