Midsommar

Imorgon är det midsommar, och hela Sverige (typ) håller tummen hårt för att det inte ska bli regn. Vi i Gävle tycks ha dragit nitlotten i år och kommer att få dripp dropp från himlen lagom till grillningen på kvällen. Nå väl, bara vi hinner med att dansa till små grodorna innan så blir det nog en fin dag i alla fall. Vi är klara med både städ och hadling inför imorgon så nu är det bara lite fix och piff kvar. Det roliga med andra ord. Midsommar ? jordgubbar så vi kör det x 2 imorgon. Först blir det jordgubbstårta till fikat och till dessert funderar jag på dennn Jordgubbsmousse med lime & choklad från Lantliv Mat & vin nummer 1 2010.

Midsommarens dessert

Jordgubbsmousse med lime & choklad [4-6 personer]225 g frysta jordgubbar, tinade1/2 dl strösocker1 lime skal + saft50 g vit blockchoklad2 1/2 dl vispgrädde2 äggvitor1. Mixa jordgubbar och socker. Borsta limen under hett vatten och finriv skalet. Pressa ur saften. Tillsätt det samt hälften av skalet. Spar resten till dekoration. 2. Finriv chokladen. Spara lite till dekoration. Vispa grädden ganska hårt. Blanda i den rivna chokladen. Vispa äggvitorna till ett fast skum i en annan skål. 3. Blanda jordgubbsblandningen med gräddblandningen och vänd i äggviteskummet. Skeda upp i glas eller skålar och låt stå i kylen minst 2 timmar. Garnera med limeskal och hyvlad vit choklad. Bjud gärna en kaka till. En riktigt fin midsommar önskar jag er alla fina!?28/6: Så var desserten avsmakad. Jag tyckte att den blev ok, inte så mycket mer. Det känns som att det är något litet som saknas för att den ska få sitt rätta “umf“. Det får bli 5/10 på denna.Bild: Foto från mitt nummer av Lantliv mat & vin.

signature

8 comments

  1. Hej, jag/vi har provat jordgubbsmoussen. Den är riktigt god, men jag tyckte inte att den vita chokladen tillförde så mycket. Det blev mest som småsmulor i krämen. En knaprig kaka till är en bra brytning. Trevlig midsommar!

  2. Maria: Man tackar så mycket för tipset! Jag reagerade faktiskt på att det var lite lite choklad för att tillföra så mycket. Jag gör helt sonika så att jag hoppar chokladen i krämen, tillsätter den hyvlad på toppen och så en finfin knaprig kaka på det :).Trevlig midsommar!

  3. Kumminosten: Så roligt att du gillade desserten! Jag måste nog prova på att göra den igen, jag har hört så många nu som gillar den massor. Jag kanske missade något när jag gjorde den. Till helgen kör vi igen :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *