Lycka

Vilken härlig dag det var igår. Så fylld av kärlek och glädje. Vi körde bröllop hela dagen lång som planerat:

Tårtan

Vår tårta var inte över tre meter hög och hade inte över hundra handgjorda blommor … Men den var rosa och utsmyckad med STORA marsipanrosor med tillhörande löv. Den var fylld med jorgsubbsylt, vaniljsås och massor med grädde. Urgod igår, snäppet godare idag!

Missen i kronan

Astrid och jag var de som längtade mest här hemma. Johan han hakade på, men det var nog mest för att hans flickor var så glada och yra. Katterna, tillbringade vigseln med nosen rakt ner i var sin filt. Så Ja, denna bild är arrangerad :).

I väntan på …

I väntan på att bröllopet skulle dra igång blev det bubbel och tårta. Jag fotograferade TV:n en del igår. Övriga familjen tyckte nog att det var att ta i en smula, men där och då kändes det viktigt. Vi får se hur det känns om ett år.

The Wedding

Så var det då äntligen tid för vigsel! Så vackert det var. Klänningen, brudparet, tårarna, kärleken och lyckan. Allt var så vackert. Jag höll ihop bra hela dagen fram till kvällen då Prins Daniel reste sig upp och höll sitt vackra tal till sina nya hustru. Då kom alla tårar jag hållt tillbaka under dagen. Störst av allt är kärleken ?.

Middagen

Bröllopsmiddagen tycktes aldrig ta slut, de åt och åt. Förätt, varmrätt 1, varmrätt 2, dessert och så tårta på det. För att några timmar senare inta vickning med tillhörande dessert. Vi höll oss till en varmrätt. Prinsessfisk (lax), med rostad färskpotatis, sallad innehållande rädisor och blandade tomater. Romsås och sparris toppat med räkor. Smakade mumma kan jag meddela.

Familjen

Här är vi som firade. Johan, Astrid & Helena. Ett roligt minne från den 19 juni 2010. Dagen då störst av allt var kärleken. Låt oss njuta den känslan länge. Låt oss minnas, gå tillbaka och hedra varandra även till vardags. Länge leve kärleken! Hipp Hipp för den!Fotografi: Helena – En mammas dag. Samt kungliga bilder via detkungligabrollpet.nu/ebbasblogg samt expressen.se.

signature

25 comments

 1. Visst var det sagolikt vackert! Åh vilken vacker prinsessa vi har & för att inte tala om vår nya prins – idag är jag ännu mer royalist!Och vilken fin familj ni är!

 2. lillau: Det var som en saga bitvis, så vackra och så kära. Jag tror att Prins Daniel kommer att pigga upp kungafamiljen. En kille med humor helt klart :).Ja en dag som denna efter en heldag som igår är det svårt att inte känna extra mycket för vår fina kungafamilj.

 3. Jag var så uppspelt igår och hade teven på hela dagen (till mannens förtret) ända fram till bröllopsvalsen som var helt magisk. Det var som en saga. Familjen Westling såg så himla tråkiga ut och Daniel har så fula glasögon men efter gårdagens tal från pappan och Daniel själv smälte jag. Så himla proffsigt och rörande att jag blev lite tagen. Det kändes äkta och jag är väldigt glad över att hela bröllopet flöt på så bra. Vilken upplevelse. Känner mig faktiskt lite euforisk idag. Hoppas de får leva lyckliga i alla sina dar

 4. Så fina ni var! Jag nöjde mig med ett glas champagne och en rulle toapapper för alla tårar. Och så började jag om idag igen när jag var tvungen att tjuvkika på hans underbara tal till sin älskade hustru.

 5. Så fina ni var! :)Vi firade också storslaget med rosa prinsesstårta. Visserligen på papperstallrikar (köksrenovering..), men vi låtsades att det var finporslin. ;) Det var verkligen en dag att minnas. :)Jag grinade till och från hela dagen. När Daniel höll sitt tal forsade det. Så fint! ? I dag försökte jag läsa talet i tidningen, då var det färdigt igen.. ;)

 6. Vilken fin familjebild! Vi fick också en minnesvärd lördag. Släktträff (tv:n var på en liten stund under vigseln) Sedan kom vi hem vid sjutiden och jag la mig i tv-soffan hela kvällen och natten! :-) Fällde en tår till varje tal. Daniels tal var helt underbart! Ha det så fint.

 7. Åh, vilken fin familjebild! Ni ser både stiliga (mannen), söta (dottern!) och vackra (mamman!) ut!Här hemma firades det med våra egna prinsessor. Rosa marsipantårta, rosa bubbel till de vuxna och tårar en masse!Ha en fin söndagskväll!/Caroline

 8. vilken härlig dag ni verkade ha haft..vi firade också framför tv med god middag o tårta samt ett par pappersnäsdukar eftersom tårar rann nerför kinderna med gämna mellanrum.bröllopet var fantastiskt vackert där kärleken fick lysa där vi absolut kommer att minnas Prins Daniels vackra tal o framför allt “Störst av allt är kärleken…” underbart

 9. Vilken härlig fantastikt fin bild, helt underbar på er tre! Först trodde jag att det var någon ny film du hade sett och att det var bild därifrån, men sedan kände jag igen din Astrid – ni ser ut som Hollywoodstjärnor alla tre (och det menar jag som en verklig komplimang)!!!Gårdagen var härlig – visst är det underbart med äkta kärlek, Kronprinsessan var (och är) så underbart vacker och Daniel, så passande till ;-)Önskar dig och din familj en härlig vecka,de allra bästa hälsningarLiselottan i Linköping :-)

 10. Vad fina ni var! Själv grät jag i omgångar från att hon klev ut ur bilen vid kyrkan tills jag stängde av TV:n vid sju. Allt var så vackert och jag är avundsjuk på min familj som hade möjlighet att finnas på plats på gatorna i Stockholm.

 11. Så fina ni var! Laxen såg riktigt god ut! Kan du ela med dig av receptet? Vi satt framför TVn hela dagen, så vi glömde att vi skulle på 30-årskalas! *pinsamt!* Kom en timme försent! ;)

 12. Alla: Åh så härligt att vi var fler som firade i lördags, vissa i Stockholm och andra hemma i soffan. Jag har inte riktigt hämtat mig än känner jag, rörd till tårar av det mesta än. Fina brudpar eller söta barn spelar inte så stor roll. Rörd jag blir. Jag är också mycket tacksam för att Vi var fler som fotograferade TV:n, man vill ju liksom dokumentera det yttersta en sådan där dag :).Tack också för alla fina kommentarer om vårat familjefoto. Vi körde automatutlösare. Det var rena turen att ingen blundade :).Jag har fått lite frågor på mejlen och svarar på dem igen här om någon annan skulle undra det samma ;).Astrids klänning kommer från POMP de LUX. Min klänning kommer från Topshop, inköpt på rea för något år sedan så den finns nog inte i butik längre. Astrid är inte så lång eller jag så kort, hon står på en pall så klart :).Middagens recept är inte så svår. Vi körde färskpotatis i bitar i ugn med lite olivolja, flingsalt och peppar ca 30 min. Laxen fick lite salt, peppar och citron på sig och så in i ugnen med den också.Salladen var en mix på påse, rädisor samt körsbärstomater i två färger. Sparrisen var färsk och kokades några minuter för att bli lite mjuk med”kärna”.Romsåsen är creme F, majonäs, citron, salt (lite), peppar samt röd stenbitsrom. Lite dill och räkor på toppen. Det rosa locket på prinsesstårtan har smak av jordgubb, löven päron och rosorna jordgubb. Alla är från Odense. Löven var mycket goda :).Kram till er alla?

 13. Hej Helena!Vilket härligt firande och underbar familjebild dagen till ära! Ni ser så fina och lyckliga ut! :)Javisst var det verkligen en dag helt i kärlekens tecken och man blev alldeles varm inombords att se Victoria och Daniels djupa och innerliga kärlek för varandra. Det föll många glädjetårar under dagen framför tv-apparaten. ;) Kärlekens dag! :)Ha en solig och fin måndag!Kram Lotta

 14. Åh vad fin bild på er !! Tårarna liksom svämmade över när han höll talet… vilken kille.. läste inte innantill eller nåt.

 15. visst var det fantastiskt! jag är glad att inga andra viktiga saker hände den dagen så att det gick att se allt i realtid… vad fina ni var :)

 16. Helena, Vad roligt att se en bild på hela familjen – ni ser så lyckliga ut (och fina!)Jag tycker också det var en fantastisk dag men dessvärre (nä, dessroligare) hade jag en efterlängtad dag i stallet, ridläger på två dagar för nybörjare och det var ju himmelriket förstås. Man brukar ju alltid lägga på minnet var man befann sig vid viktiga ögonblick i livet. Och jag kommer aldrig att glömma att vid tidpunkten de sa ja till varandra så befann jag mig på ridhusets toalett och smörjde in min rumpas skavsår…..Glammigt värre…men i tankarna var jag med i kyrkan. Så bländande vackert allting var! Åkte sen hem vid 17-tiden och min man satt bänkad framför tv’n och bjöd sin mörbultade fru på grillmiddag. Sen stupade jag i säng när jag nattade min treårige son. Somnade ifrån hela kalaset klockan åtta på kvällen. SÅ lite avundsjuk är man på alla som firade som man SKA! Men jag hade ytterligare en dag i stallet och på hästryggen på söndagen och fick då höra min man berätta om dessa fantastiska tal som varit. Kollade sen på nätet och grät som en tant. Så fint, så innerligt. Kärleken är störst och det gör ont ibland som Lena PH sade. (min rumpa = kärleken till hästar)……..

 17. HejsanKära vänner och min lilla gud dotter!Vad ni är fina vilket kort :) SUPER FINT!Både jag och min sambo hade tårar i ögonen hela Lördagen.Daniels tal och olles tal kollade vi på minst 5 gånger på internet.Vilken dagKram från Primula.

 18. Tummen upp för dig Helena. För en finfin sammanfattning av en dag vi alla kommer att bära våra minnen från. Gillar bilden av er alla tillsammans – så stiligt! Och här skålar även vi i Helena-glasen från Orrefors. Synd bara att de är ur produktion numer – jag hann inte till dussinet av vinglasen, men väl champagneglasen finns det många av i skåpet. Jag fällde så klart tårar jag med, och tappade andan av beundran ett par gånger. Det lär vi minnas.Glad midsommar!KramLina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *