9 Juni

Ledsen för att det varit så tyst här, men kombinationen massor att göra och ursegt WordPress rimmade illa i dagarna två. Nu hoppas vi på bättre tider:).

Avslutning 1

I onsdags var det så äntligen dax för skolavslutning. Vädret visade sig från sin absolut bästa sidan och barnen sjöng som aldrig förr. Tror de tog i från tårna ;). Jag höll tårarna borta länge, men när fröken berättade om hur fantastiskt snälla dessa barn är med varandra och vilken ynnest det var att få vara med dem. Ja, då var det klippt. Så klart! Bilden är från morgonen, med en glad och pirrig Astrid i sin härliga pyjamas från PoP.

Aslutning 2

 Examensfikat är en fin tradition. Med cider (i år var den rosa), tårta och paket. Grillkvällen blev dock platt fall då regnet hängde runt hörnet. Det blev en annan av Astrids favoriter, Grillad toast med coleslaw. Vi har ett grilljärn som kommer från Jula och används ofta. Mackorna blir som från stadens bästa café, Rekommenderas!

Skolavslutning 4

Också helt enligt tradition, i paketet låg en ny Muminmugg. Denna är illsöt och passar Astrid perfekt. Mymlan är Lilla My:s storasyster fick jag lära mig av tjejen som sålde muggen. På vägen hem från skolan stannade vi till och plockade lite Hundkex. Ängar fyllda med Hundkex är försommar för mig.

Aslutning 4

Vädret höll inte hela vägen som sagt, så kuddarna till utemöblerna staplades på hög. Plötsligt så fick denna kuddhög besök av Astrids nya slemmiga groda Grodis. Han är köpt i en sån där automat som står vid kassorna på matbutiken (Morr!). Guldpeng i och ut kom denna groda. Astrid älskar den, personligen tycker jag att den känns lite för “äkta vara” för att gilla ;).Igår gick vi igenom garaget. Vi har haft en mängd prylar där sedan flytten som vi ignorerat kallt fram tills nu. Vi plockade och rensade i timmar och det var lite som att gå på loppis hemma hos sig själv. Jag gjorde flera fina fynd. Återkommer till dem snart igen :).En riktigt trevlig helg önskar jag er alla!?Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

10 comments

  1. Visst är det svårt att hålla tårarna när barnen sjunger på avslutningar, jag lyckades nätt och jämnt när min 5 åring hade sommarfest på förskolan häromdagen.Håller med dig om att grodan ser lite för verklig ut bortsett från färgen.(kanske tur att den inte var grön) Ha det gottKarin

  2. Karin Josefsson: Det är både vackert och vemodigt med avslutningar. Något tar slut och något nytt påbörjas, då är det svårt att inte stanna upp och tänka till. Hu, jag var som en fontän hela dagen. Så snart något var det minsta fint eller sött och rart så vattnades det i ögonvrån så tårades det. Jag är ok nu :).Vi hade tur som fick en rosa groda … Det fanns nämligen oroveckande många gröna som låg och väntade .. Rys ;).Må så gott!

  3. Yippie, ett nytt inlägg :D Ser ut som ni hade en riktigt fin avslutning. Så mysigt att ni har skapat en tradition, jag älskar sånt. Det är en av de bästa sakerna med att vara en familj tycker jag. Här åker studentekipagen förbi just nu iskallt hällregn. Inte avundsjuk alls!Haha! Ja, grodan hade lite verklighetstrogna armar o ben.. Blä! Kul att hon gillar den iaf, så det inte var en sån sak som kastades direkt efter att den ploppat ner!

  4. Sofia: Ja det var tur det, jag blir så nervös när det inte funkar .. Allt gott igen!Vi hade en riktigt fin dag i onsdags, dottern var som ett litet lyckopiller från start till slut. Vi gillar att fira och vi gillar traditioner, de kommer från min mamma som firade allt som gick att fira under min uppväxt. Jag älskade dessa stunder och nu är det Astrids (och vår) tid att njuta.Vår granne tar studenten idag, de tycks inte bry sig så mycket om vädret. Men jag lider med dem. Kallt och spöregn. I går var det en annan melodi. Hoppas de får en fin dag, vädret till trots.Man får vara glad för det lilla här ja, oftast går ju dessa prylar oftast sönder när man tittar på dem redan. Denna tycks hålla, på mer sätt en en ;).

  5. Idag kom mitt paket från Pomp de lux!!!!! Både jag och lilla tjejen 2-åringen blev saliga! Hon skulle direkt få på sin nya randiga klänning och jag kan knappt släppa supermjuka fleecehoodien. Gick direkt in och beställde en omgång grejer till;-) Tack snälla för tipset, har du fått dina grejer än?

  6. Anna: Jajamen, här är det saligt också. Idag så är det randigt från topp till tå som gäller i regnet. Vi är jättenöjda även denna gång :). Hoppas den nya beställningen blir lika bra.

  7. Hej Helena, vilken härlig blogg du har. LÄnkar till dig på min sida så jag lättare kan hitta hit igen :). Mysiga bilder från skolavslutningen, åh härligt med sommarlov :)Ha en fortsatt underbar dag! kram Linn´ra

  8. Vilken härlig blogg du har, mkt fina bilder & tevlig text :0)Nu skall jag kika runt lite mer. Välkommen in till min blogg oc tid finnes över :)Ha en fin dagKram

  9. Linnéa: Tusen Tack för fina ord samt länkning :). Visst är det härligt med sommarlov, men här i Gävle väntar vi fortfarande på solen. Idag var det simskola i spöregn och 10 grader. Burr ;).En finfin tisdag önskar jag dig!Mia Johansson: Visst är den söt, härlig att dricka ur också :).Matilda: Så roligt att du gillar, Varmt välkommen hit :). Jag ska absolut kika in hos dig lite senare idag.Det samma!Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *