5 Juni

Vilket fantastiskt fint väder vi har idag. Solen skiner och det blåser en lättare bris. Perfekt med andra ord! Vår baksida är fortfarande under utredning, får liksom inte till det riktigt. Men sittplatsen är i alla fall på plats. Huvudsaken det ;).

Sticklingar

På dagarna går sticklingarna ut och lapar sol för att sedan på kvällen komma in i trygghet från eventuell nattfrost. Lite duttande är det, men de ser ut att må strålande so far.

Baksidan 01

Jag hittade ingen möbelgrupp som direkt föll mig i smaken så vi plockade ihop ett eget set istället. Korgstolarna är från Ikea. Bordet köpte vi på Blocket. Den vita lilla radion kommer från Claes Ohlsson. Just nu till det fyndiga priset 99 kr.

Baksidan 02

Nya dynor hittades på Ica Maxi av alla ställen. 79 kr styck. Jag är lite i valet och kvalet om jag ska lämna in korgstolarna och få dem lackerade. Svarta eller vita … Hmm! Tänker mig att de blir både snygga och lite mer tåliga då. Återkommer :).

Baksidan 03

Dessa små söta blommor växer i hela gräsmattan. Jag har ingen aning om vad det är för sort, men de ser ut som mini prästkragar. Känns nästan fel att klippa gräsmattan när de är så fina. Men så må ske och det i eftermiddag innan det blir grillat till middag.Imorgon är det Sveriges Nationaldag. Det höll jag på att glömma bort helt i år. Illa det! Kom ihåg det i tid i alla fall så imorgon blir det tårta, något smarrig till middag och så flaggar vi på det. Det blir alles. En fin fortsättning på helgen önskar jag er alla!?Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

9 comments

  1. Bellis eller Tusenskönor heter de som Nilla oxå skrev. De förökar sig massor men är rätt så söta tycker jag med.Kram Lina

  2. Jag har också hela gräsmattan full av tusenskönor, tydligen! ;-) Letar också febrilt efter en ny utemöbel till altanen men hittar inget som faller mig i smaken. Har det senaste funderat på ett bord med betongskiva och kanske matcha det med platsstolar i glada färger…men jag vet inte, ärligt talat! Så svårt! Trevlig nationaldag!//Anna

  3. Det är underbara små tusenskönor ni har i gräsmattan :) Tror att det skulle bli jättefint om ni lackade stolarna.

  4. Hej Helena!Härliga sommarbilder från er sittplats. :) Tycker att det är en utmärkt idé att själv plocka ihop det man gillar så att man får det precis som man vill ha det. :)Radioapparaterna från Claes O är underbara och så praktiska. Jag har en som följer med mig ut på mina rundor i trädgården och barnen har en som följer med dem på äventyr utomhus. Tanken är att min snart också ska vara en trogen medföljare till hängmattan varje dag då jag ska ligga där och lyssna på Sommarpratarna. ;) Tusenskönor är så söta och vet du vad, det gör inget om ni klipper gräsmattan. Det kommer nya små fina blommor snart igen. :)Ha en fin söndag!Kram Lotta

  5. Härliga sommarbilder.! Radiopparaten från C O har jag hållit i varje gång jag varit där men alltid haft en bra orsak att sätta den tillbaka i hyllan. Men i morgon tror jag nog jag skall ta och köpa en jag också, de är ju så fina.Skön söndag kväll-Linda

  6. Alla: Tack så mycket för era fina kommentarer, samt tipset om att det är Tusenskönor som gräsmattan är full av. De kom mycket riktigt upp snabbare än blixten, redan idag ser jag flera nya. Lycka!Att plocka ihop sin “egen” möbelgrupp är inte bara roligare, det är oftast mycket billigare också, ett litet tips där :).Radion från C O är jättebra ute tycker jag, men man ska tänka på att denna inte tål vatten som en Tivoli annars gör. Riktigt snygg för sina 99 kr är den också :).Kramar

  7. Hej Helena, Jag tipsar om att måla korgstolarna svarta!För två år sedan fyndade jag två korgstolar med hög rygg på Blocket och fick dem omlackade i svart – och de blev så snygga!Har dem ute i trädgården på sommaren. Ser att du också har de fina ljuslyktornas från Granit. Jag har en stor – men det var fint med två lite mindre till……hmmmmm…suktar också efter den lilla radion…..snart lunch och C O ligger väldigt nära….Jag ska rota fram en bild på stolarna så du får se. Kommer snart.Mvh Tiina Andersson

  8. Tiina: Jag kan tänka mig att de bryter av fint med det svarta. Jag har ringt till killen som jag brukar lämna in sånt som ska lackeras men han har lite semester redan rackarn ;). Jag ska utreda så snart jag får tag på honom.Ljuslyktorna tror jag inte kommer från Granit (trots att jag skulle kunna köpa en av varje i den butiken, Love) utan de är från House Doctor. De har några år på nacken men blir bara finare tycker jag.Mejla gärna en bild på dina korgstolar om du har en bild nära till hands :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *