Hur gör man?

Vatten eller jord?

Härom dagen sa jag till min mamma att Nu är det dax. Nu ska jag göra mina pelargoner vårfina. Men så har ännu inte skett. Jag har googlat på hur det hela ska gå till och blir minst sagt förvirrad. Jag tänkte så klart försöka spara så mycket som möjligt, leta rätt på sticklingarna och olda fler härliga pelargoner. Nu har jag läst igen och visst lite börjar klarna. Men om sticklingen ska gro till sig i vatten eller direkt i kruka med lite huva tycks det råda olika skolor kring. Vet ni vad som är bäst?Bilden är från februari när de planterades.Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

9 comments

  1. Tycker det är klart bäst att sätta dem direkt i krukan.Se bara till att jorden är jämnt fuktig hela tiden.Lycka till nu med bebisarna.Kram Lina

  2. Jag sätter sticklingen direkt i kruka med plasthätta över. På Trädgårdsfredag sa de att det inte är riktiga rötter, utan “vattenrötter”, som bildas.

  3. Jag satte oxå mina direkt i kruka, ingen hätta eller nåt över faktiskt.Vi får se om den tar sig men det verkar så. =o)Kram MAlin

  4. ..jag kör båda två för missar jag att hålla jorden fuktig så kanske det har blivit lite rötter på de andra sticklingarna i den lilla äggkoppen så då har jag liksom två chanser att (miss)lyckas.. Vi får se om något lyckas..Hoppas du lyckas och ha en fin dag!//Anne O

  5. Anne O: Bra tips där, jag spar någon stickling i en kopp med vatten. Jag har iof fullt sjå med min basilika som är den törstigaste jag mött. Så jag kanske kan köra alla i samma cykel ett tag :). Nu håller vi tummar och tår för allas våra sticklingar. Första delmål, midsommar!En riktigt fin långhelg önskar jag dig!

  6. Jag har börjat använda torvbriketter, eller vad det heter. Picka ner sticklingen i briketten, håll fuktig, och plantera i jord så fort rötterna syns. Det går på ett par dagar ibland :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *