Snabbt & Gott

Ceasarsallad

Att träffa vänner är det absolut bästa man kan göra för att fylla på med energi. Får man chansen, Ta den. Laga något snabbt & gott och babbla på. Ceasarsallad är alltid en hit att bjuda på, sist provade jag denna variant med kräftstjärtar istället för kyckling och det var riktigt gott om jag får säga det själv. Förutom sallad så är pasta snabbt & lätt att svänga ihop, Här hittar du massor av recept!

Sylt i massor

Vi är en syltälskande familj om man frågar dottern. Vi äter sylt snudd på varje dag. Tidigare var det bara den där flytande på flaska som gick hem, nu är det bara vår egen. Gärna drottningsylt. Kombon hallon och blåbär är svår att slå. Nu senast gjorde vi hallonsylt ursnabbt med hjälp av syltsocker och frysta bär. Enligt påsen samma mängd socker som bär och så några minuter på spisen. Klart! Vi använder den till gröt, topping på pannkakor, lite värmd till glass och som fyllning i kakor och rulltårta.

rulltårtsbakelser

På tal om just rulltårta så blir det världens kanske enklaste bakelse (retrostyle) här hemma i eftermiddag. En liten bit rulltårta + en liten klick grädde + lite strössel = Rulltårtsbakelse. Det blir fest i solen för Astrid med kompis. Vi gör en med sylt denna gång, men nästa gång ska jag absolut prova denna med nutella och bär. Låter urgott ju ?.{Jag såg att bilderna till övriga recept i denna kategori är puts veck. Ska se till att fixa det ikväll}Bild: Egna collage med bilder från länkade företag samt jamieoliver.com.

signature

6 comments

  1. Salladen ser helt underbar ut. Vi äter sallad ofta så det är alltid välkommet med nya recept. Rulltårtan är perfekt nu i helgen när svärföräldrarna kommer : )Kram!

  2. Så smarrigt! Ska garanterat prova, älskar “vanlig” caesar-sallad och det är kul att variera sig.Själv åt jag precis kräftstjärtar med lite kokt potatis och en vinegrettesallad. De är verkligen bra att ha hemma :)

  3. Linruz: Absolut, sylt är mumma det med. Även nutella spelar i en helt annan liga :).KramKramAnneli: Sallad är ju så gott, skulle kunna äta det varje lunch. Inga problem. Rulltårta är långt mycket festligare än man tänker sig :).KramHouse Of Svea: Jag är med dig, sötsuget kommer obligatoriskt med den bilden :).Sofia: Samma här Älskar caesar-sallad med kyckling har även provat med räkor tidigare. Med kräftsjärtar får man ett mellan ting, inte lika mättande som kyckling men inte lika lätt som räkor. Mums! Må prova din variant i veckan, låter mycket gott det med :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *