{Svart & Vitt} Hos Tine K

Det blir många inlägg om inredning just nu, det är nästan bara det som går runt i mitt huvud just nu. Jag funderar på färger, tapeter och möblering. Min önskan är att när vi är i mål så går det en röd tråd genom rummen och man ser och känner att de hör ihop. Det behöver ju inte betyda att de ser nästan lika dana ut, man får lov att ha mer fantasi än så. Jag jobbar på det :).

Tine K 1

Golvet på vår övervåning är riktigt trista. De är dock i gott skick så det är onödigt att byta ut dem helt. Vi har funderat på olika nyanser, mörka och ljusa. Jag är tämligen inne på ljusa golv. Vi har mörka på hela entréplan samt i sovrummet. Minsta lilla dammkorn syns mycket väl. Man får feja var dag för att det ska se trevligt ut. Inte så bra i ett barnrum direkt. Så jag lägger min röst på ljusta golv. På bilden ovan ser ni Tine K ägarinnans vackra kök. Mörka maffiga högblanka golv. Mycket lockande på bild är det allt. ( Det lilla bordet & stolarna är bedårande)

Tine k 2

Men det funkade nog inte hemma hos Tine K heller, ty i  senaste nummret av Engelska Elle Decoration bjuds vi åter in i det vackra danska hemmet och nu är alla golven maffigt högblankt vita :). Köket är det samma, Men upplevs annorlunda. Ljusare och gladare. Köksinredingen kommer från danska HTH och har piffats med egna handtag i skinn som familjen själva satt dit. Mycket inspirerande.

Tine K 3

På dessa två bilder ser man tydligt skillnaden mellan ljusa och mörka golv och möbler. Vitt med detaljer i färg har vunnit åter igen :).Tine K frossa hittar ni här!Bilder: tinekhome.dk. Kludd, undertecknad.

signature

14 comments

 1. Jag tänkte också på att de målat om när jag såg reportaget. Fint med vitt, men jag har läst hos en del bloggare att man i princip får leva med swaben framme när man har vita golv.

 2. Men jag tycker inte att det är någon skillnad när det kommer till att städa, de två extremerna vita eller svarta golv är lika skoningslösa när det gäller att hålla den synliga smutsen borta, tyvärr. På de två sista jämförande bilderna så ser rummet med mörkt golv lite elegantare och salongsfähigt ut, så att säga. Det vita ger en mer sommarstugelook. Båda varianterna är fina, bara att välja vad man tycker passar bäst. Men städningen återigen: joråmensåatt…..lika mycket städa ;-)!Mvh Lisa.

 3. Glömde att säga: ett lackat golv i en ljusare eller mörkare delfingråfärg kan vara oerhört snyggt, och mer förlåtande både vad gäller smuts och inredning, färger i övrigt. :-)

 4. Jag drömde tidigare om ett svart vitt rutigt golv i köket, men insåg ganska snabbt det dumma med den tanken då vi har en hund som är både svart och vit och löser hår hela tiden i mängd och parti. Jag skulle förmodligen bli tokig och dammsuga dagarna i ända…*leR*

 5. Vi tog ut svängarna lite till. På ovanvåningen blev trägolven grå. Mörkare grå i sovrummet och ljusare grå i allrummet. På nedervåningen blev allrummets trägolv turkost. Men som många skrivit innan…. både mycket mörka golv och mycket ljusa golv har en tendens att visa upp smutsen med.. :(Lycka till!!

 6. Åh vilket fint kök! Tänk att få laga mat där.. skulle bli så mycket roligare! Fint namn du har förresten :)Besök gärna min nystartade matblogg! Ha en trevlig dag :)

 7. Alla: Visst är det fint med svarta ….. och vita golv. Så synd att det inte är så praktiskt. Man får helt sonika ta den smällen Om man bestämmer sig. Låter dock trevligt med delfingrå som Lisa tipsade om också. Jag ska absolut kolla upp den färgen. Tack!

  Man får lov att tacka Tine K också som gått till ytterligehterna två gånger med sina golv så vi får se skillnaden :).

  En riktigt trevlig måndag önskar jag er!

  Kram

  Helena: Jamen visst har vi ett finfint namn, fast när jag var liten gillade jag det inte. Då ville jag heta Louise, men nu gillar jag att heta Helena :). Man tackar för inbjudan!

  En riktigt trevlig dag önskar jag även dig!

 8. I had a dream to make my own firm, however I didn’t earn enough amount of cash to do that. Thank goodness my fellow told to use the loan. Hence I received the small business loan and made real my old dream.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *