Finfint!

Köket är hemmets hjärta, det är i detta rum det händer. Man äter, umgås, läser läxor mm. Här vill man att det ska finnas en skön stämning. Vårat kök ligger efter 1 vägg, övriga väggar revs för att göra den öppna planlösningen. Det som är kvar där längs väggen måste alltså planeras att vara funktionellt ut i minsta milimetern, så är icke fallet idag så vi får fixa och trixa lite med det. Nu har vi skåpluckor från Ikea och en svart diskho från Blanco. Om så kommer att fortsätta återstår att se :).

Vackert kök 2

Detta kök finns med i senaste nummret av Sköna Hem (nummer 2) och är så fint. Visst köket har kostat en förmögenhet då det är platsbyggt och arkitektritat. Men nu är det inte det dyra mitt öga ser utan det är kombinationen av färger, saker och till viss del även material. Den gammelrosa lampan är helt underbar, den gör i mångt och mycket köket intressantare för mig. Jag tycker om vitrinskåpen och de lite mindre hyllorna för skålar, kokböcker och andra ting.

Vackert kök 1

Platsbyggd förvaring gillar jag ju skarpt och hoppas att vår egen vid matplatsen ska vara på gång snart. Jag gillar kuddarna som blandas i olika färger och form. Den skira vita hissgardinen samt stolarna. Samma stolar som jag så länge suktat efter i Malou:s Efter tio studio. Ja, jag gillar det mesta här så pang ner i inspirationsmappen åker dessa bilder. Fler bilder hittar Du här!

signature

8 comments

  1. Mm, det där köket beundrade jag också en bra stund, tyvärr får vi inte till det med en sån sittbänk – en dröm annars! Trots att man planerar förutsättningslöst och renoverar från grunden går det tydligen inte att maka ihop alla drömmar har jag lärt mig…Funkar Sleep Cycle för dig? Jag rör tydligen på mig för lite, den tror jag är i djupsömn natten lång, och ringer först den tid jag ställt in den på… Tack för en inspirerande blogg!

  2. Hm, färger? Vardå någonstans? De där urtvättade bleka pastellerna som ligger förskrämt och trycker i kuddhörnet? Ta inte illa upp, men det mest färgrika är den fina lampan, annars så är ju detta yterliggare ett exempel på ännu ett blekt, vitt och fegt kök som liknar alla andra. Så förutom att jag blir bländad och tycker att det ser rätt så kallt och sterilt ut, så är det bara ok, inte mer. Det finaste är korgstolarna! Må så gott/Lisa :-)

  3. Bakar bröd hemma i mitt eget kök idag och kom och tänka på dig! Vet inte hur “semlig” du är men jag gjorde glutenfria släta bullar igår. Tog receptet ut Sju sorters kakor, tillsatte 1 msk fiberhusk i degspadet och lät det svälla 10 minuter innan jag återgick till receptet. Blev en väldigt smidig och lättarbetad deg som jag rekommenderar varmt! Semlorna blev inte så pjåkiga de heller. ;)Ha en skön dag!kramkram=)

  4. Vilken fantastisk fin och charmig blogg du har! Här blir jag stammis!Håller med om att det där köket är helt underbart! Älskar också när det är platsbyggt och soffan där med kuddarna är mums! samma med lampan – vill ha!Kram pernilla

  5. Pethra: Visst är det!Erica ung fru och mamma: Visst blir man inspirerad av köket, platsbyggt är speciellt helt klart. Låter otroligt fint med N.Y-inspirerat också i mina öron :).KramKramTerese: I verkliga världen utanför alla tidningar och vackra inspirationsbilder så är det inte helt lätt att få till det lika samma, men bra blir det oftast ändå :).Jamen det gör den faktiskt, det tog några nätter innan den hittade rätt men nu så sitter det som en smäck! Jag rör mig rätt så mycket när jag sover, snurrar runt typ som ett barn. Jag kan tänka mig att det blir svårt om man ligger på samma plats hela natten. Då funkar det nog bara med en sån där pryl som man har på armleden och känner av cykeln genom den. Tack :).Flis: Lampan och kuddhörnan gör hela rummet tycker jag. Den där lampan skulle jag så gärna ha här hemma, men den är nog vintage. Jag gillar kökets stil och att det finns lite fäg genom det gröna (?). Sen kan man lägga till eller ta bort fäger genom annat. Här bjuds ju också på färger genom porslin mm. Sen är jag otroligt svag för bleka pasteller, på gott och ont :). Nej, jag köper detta kök med hull och hår måste jag säga. Korgstolarna är underbara, i ett kök någon gång i framtiden ska de bli mina :).Lillstrumpan: Så trevligt att du kom att tänka på mig :). Jag är inte så semlig, tyvärr men jag har aldrig provat med glutenfria. Det kan ju vara en helt annan upplevelse än de gjorda på vetemjöl som fick mig att må riktigt dåligt. Jag ska absolut prova ditt recept. Tack så jättemycket!KramKramPernilla: Så roligt, varmt välkommen och STORT tack :).Haha, japp man får lätt ha begär här. En kombo vild & lyrisk :).KramKram

  6. Platsbyggt kök som har kostat en förmögenhet, och så sätter man in luckor från Ikea! ……..som att köra en Ferrari med Saab motor! Min tanke är att det ser ut som ett Ikea kök, tror inte att dom platsbyggda stommarna kommer till sin rätt……men köket är ganska fint.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *