Skafferiet

Alla bloggar nytt nu då Formex pågår som mest, för att väga upp går jag bakåt i tid istället. Jag har tidigare bloggat om att jag är en tjej som gärna ser ett skafferi i mitt kök. Vi hade ett hemma när jag var liten, det fanns ett i min första lägenhet och i förra radhuset fixade vi till ett. Här var det stopp. Då planlösningen är öppen är väggen där skafferiet skulle passa borta. Tänka,tänka & så lyckans tur. Mitt i allt grubblande och tänkande så la Helena ut sitt fina 1700-tals skåp på Blocket och trots att jag inte visste mått på varelse skåp eller platsen den skulle stå på så slog jag till. Magkänslan sa mig att detta var rätt.

Skafferi bild 1

Och rätt det blev, det är i mått mätt som om det vore plats byggt. Jag älskar skåpet, Johan börjar falla för det. Men jag har förstått att det var otroligt jobbigt att flytta det, Det är TUNGT :). Så åter igen, Tusen Tack till er som kånkade in det. Skåpet har stått pall mycket genom åren, men svåraste persen för det tycks vara golvvärme. Några nya, men granna sprickor har det givit. På skåpet står den amerikanska bervlådan med recept. Påsar med cupcakeformar, korg fylld med kakmått, brickor och lite annat smått och gott.

Skafferi bild 2

På sidan har jag satt upp en trälåda som är avsedd för medicin och dyl egentligen, men som här hemma fylls med glödlampor. Då jag inte vill skada skåpet genom att borra i det så är trälådan fäst med überstarkt kardborreband. Mitt absolut bästa tips till det mesta, är de breda nog så sitter allt som tusan. Jag gillar också att det fina motivet blir lite av en tavla.

Skafferi bild 3

Sneakpeek …. Skylt med texten skafferi av Ylva Skarp inköpt hos Cosas för något år sedan. Passar som en smäck här. Ofta är de gånger som jag ska öppna skåpet och slås av tanken på hur många andra som öppnat skåpet innan mig. Det är en mycket fin känsla.

Skafferi bild 4

Tada! Skafferiet är fyllt med allehanda matvaror som sig bör. Många av produkterna som inte används allt för ofta får plats på sidorna och lite längre ner så finns det korgar till nötter, strössel och annat smått. Skåpet står lite mer i vardagsrumsdelen än i köksdelen, men då det är stängt funkar det perfekt i alla fall. Jo, jag gillar det :).En riktigt fin helg önskar jag er alla ?Fotografier: Helena – En mammas dag.

signature

30 comments

 1. Åh, vad fint skåpet är. Jag är också en skafferifantast.Har alltid lyckats med att få skafferi där jag har bott.Nu är jag på jakt efter ett skåp eller större skänk till mitt vardagsrum, så nu lusläser jag blocket varje dag ihopp om att hitta det perfekta skåpet.Ha en skön helgKarin

 2. O så fint! Härligt! Tack för tipset om kardborrbandet! Innan jag läst om det, tänkte jag faktiskt “men gud, har hon borrat hål i sidan på skåpet!” :-D Trevlig fredag!

 3. Helt underbart skåp! Helt underbart hem du har också. Jag tycker att du har en jätterolig blogg och läser den så gott som dagligen. Tack för all inspiration som du ger!Ha det gott! /Åsa

 4. Attans va smart med ett skåp som skafferi! Funderar på att göra om en klädkammare till skafferi… idag har vi skafferi i 7 (!) skåp i köket…!! Något oplanerat… =)Kram Mia

 5. Jag är så avundsjuk, vilket vacker skåp och helt underbart inuti också. Jag vill också ha ett skafferi, det är en av mina inredningsdrömmar men vi får bara inte plats i vårat kök… Tack för inspirationen! Anna

 6. Vilket härligt skåp!Å tjusig bildserie!:)PRECIS som jag med vårt shesamskåp á 90 KG. (Jepp NITTIO kg)Jag slog till på magkänslan och det är jag evigt tacksam för :)Hoppas ni får en fin fin helg!

 7. Superfint och inspirerande! Javisst är skafferi ett måste! Är själv lycklig ägare till ett.Lycka till med resten av nya radhuset!Hälsningar från Anna-Karin, som har hälsat på din sida en hel del, men inte varit aktiv nog att säga hej tidigare

 8. Blir verkligen avis, vem vill inte ha ett så fint skafferi, vi har ett så modernt kök så jag har utdragslådor som skafferi, blir ett jäkla rotande. Funkar inte med ett stort skafferi iom ena väggen har fönster hela väggen, och den andra är öppen in till vardagsrummet med bänk och hyller under.sen är det en vägg med diskho spis och glashyllor på väggen där vi försökte tränga in ett utdragsskafferi men det kom för nära fönstrena så det skulle bli konstigt. Sen sista väggen är matplats och den stora dubbla Amerikanska kylen…Men är så avis på ditt skafferi.

 9. Visst lägger man ner rätt mycket pengar på kläder? Jag är medlem på en sida där du kan få presentkort hos olika klädbutiker, ex. H&M, JC och Nelly.com. Det man gör är att besöka hemsidor, värva, svara på undersökningar och frågor på sidan. Man får även poäng för att logga in, vilket är jättebra, för det betyder att man egentligen inte behöver lägga ner så mycket tid för att till slut få ut ett presentkort! http://www.gratisklader.se/Register.asp?r=20460Hoppas vi ses!

 10. hei helena!fant bloggen din på siden til Bageren og kocken… og det er jeg kjempe-glad for!!! wow, wow… jeg digger bloggen din. flotte bilder og masse kreativitet. I LIKE!kommer tilbake klem Beate

 11. Jag förstår att du slog till direkt!!! Passar perfekt där det står. Det är en fröjd att ha ett fint skafferi med en massa vackra burkar och skålar till allehanda saker.Du skriver att du ska måla trappan, i vilken färg? Vi har en likadan trappa där trappvangen är vitmålad och stegen är i “gulnad” furu och det är inte min favorit precis. Jag är inne på att måla stegen också men är fortfarande lite osäker.Kram/Carina

 12. Å va avis jag blir!!Vill oxå ha ett riktigt skafferi, men har ingen bra plats tyvärr.Hälsningar Emma

 13. Är ingen bloggfantast (har sällan tid att ägna mig åt något annat än jobb, familj och lite träning ;-) på något vis men brukar slinka in på http://www.enmammasdag.com emellanåt och måste beundra tjejerna för att de tar sig tid att reflektera och njuta av livet i stort och smått…lite lagom djupsinnigt förstås men att söka upp ny (och klassisk) design, härlig mat, filmer, musik och annat som förgyller livet och sedan dela med sig av detta förtjänar en eloge. TACK för att ni delar med er av er goda smak och ger mig en chans att “hänga med” ;-)

 14. Fy, vad avis jag blir! Vill också ha ett så fint skafferiskåp ju!Jag fick en bloggaward och den kom med “kravet” att jag ger den vidare till sju andra bloggar. Som jag redan skrev till Weronica så har ni så himla fina och kreativa bloggar att jag outar mig som smygläsare och ger den vidare till er. Bara att “hämta” hos mig. :-)

 15. Alla: Tusen Tack för era fina kommentarer, Ni gör mig alla så glad :).

  ?

  En glimt av mitt liv: Juryn är lite ute där än, men vi vill stänga igen trappan då katter och barn mycket lätt kan slinka igenom och hamna i källaren. Faktum är att den är farlig som den är idag. Men om vi stänger den helt så tror jag den blir vit med svarta steg. Om vi stänger den lite, ja då vet jag inte riktigt än. Lär återkomma i ärendet :).

  Idah: Man köper dubbelhäftat kardborreband. Ena delen sätts på skåpet och den andra på låsan (i detta fall) sen är det bara att trycka ihop dem båda. Man hittar dessa på tex K-rauta eller Coop-bygg.

  Lycka till!

  Linda: Man tackar så mycket för award :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *